Δύο παιδιά σε δύο χρόνια: 4 δυσκολίες που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις τον πρώτο καιρό!

Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουμε για τα εύκολα!

Δύο παιδιά σε δύο χρόνια: 4 δυσκολίες που σίγουρα θα αντιμετωπίσεις τον πρώτο καιρό!

Αν γυρνούσα το χρόνο και είχα την επιλογή, σου λέω με σιγουριά πως τα παιδιά μου θα είχαν την ίδια διαφορά ηλικίας! Το συναίσθημα, να τα βλέπεις σήμερα, δύο χρόνια αργότερα να μεγαλώνουν και να παίζουν μαζί, βάζει στην άκρη την οποιαδήποτε δυσκολία!

Αλλά... Θέλω να είσαι κι εσύ προετοιμασμένη για τις δυσκολίες που σε περιμένουν, το πρώτο διάστημα, για να μην σου πω τον πρώτο χρόνο!

Ο ύπνος: Θυμάσαι τον εαυτό σου όταν έφερες στον κόσμο το πρώτο σου παιδί; Πόσο κουρασμένη ένιωθες και πόσο ανάγκη είχες τις λίγες ώρες που κοιμόταν το παιδί για να ξεκουραστείς κι εσύ; Ε, στον ερχομό του δεύτερου παιδιού, δεν είμαι καθόλου σίγουρη πως θα υπάρξει στιγμή που και τα δύο παιδιά θα κοιμηθούν ταυτόχρονα, για να κοιμηθείς κι εσύ! Οπότε, προετοιμάσου και ζήτα βοήθεια για να απολαύσεις κι εσύ μισή ώρα θαυματουργού ύπνου.

Ο θηλασμός: Σήμερα, μπορώ να σου πω πως κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά και την δεύτερη κόρη και μάλιστα διάστημα πολύ μεγαλύτερο από την πρώτη. Τις πρώτες ημέρες της επιστροφής στο σπίτι με το μωρό όμως, το project θηλασμού έμοιαζε βουνό δύσκολο να το κατακτήσεις. Βάλε το πρώτο παιδί στο παιχνίδι του θηλασμού και μάθε να θηλάζεις ενώ παίζεις με το πρωτότοκο! Μπορείς.

Ο χρόνος για σένα: Λένε πως ο πρώτος χρόνος με δίδυμα παιδιά είναι ο πιο δύσκολος και εξοντωτικός. Στην ουσία, μεγαλώνεις κι εσύ δύο δίδυμα, με δύο χρόνια διαφορά (ή και λιγότερο). Πράγμα που σημαίνει πως κι αυτός ο απειροελάχιστος χρόνος που είχες για να κάνεις ένα ντους ή να πας στο μάρκετ μόνη, δεν υπάρχει πια! Και καθώς και το μεγάλο σου παιδί είναι στην ουσία μωρό, έχεις να αλλάξεις πολλές πολλές πάνες και να εκπληρώσεις πολλές πολλές χάρες των παιδιών. Ξανά!Ζήτα βοήθεια. Βάλε τον μπαμπά στο παιχνίδι, στην ουσία θα πρέπει να μοιράζεστε τις υποχρεώσεις και ανάγκες των παιδιών μέχρι να βρείτε τα πατήματά σας.

Οι τύψεις: Στο πρώτο σου παιδί, ήσουν εκεί, σώμα και ψυχή, απόλυτα και 24 ώρες το 24ωρο! Στην εποχή με δύο παιδιά, θα πιάσεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να παλέψει με τις τύψεις του: Για το μωρό στον οποίο δεν μπορείς να είσαι δοσμένη απόλυτα, στο μεγάλο σου παιδί, που νομίζεις πως εγκατέλειψες για να πας στο μαιευτήριο και που δεν θα μπορείς εκ των πραγμάτων να δίνεις όλο σου το χρόνο σε αυτό, στον σύντροφό σου που απορείς πότε θα βρείτε πάλι έστω πέντε λεπτά για εσάς, στον εαυτό σου που έχει να λουστεί πέντε μέρες και από τους μαύρους κύκλους δείχνεις δέκα χρόνια μεγαλύτερη. Ένα θα σου πω: Αυτή η φάση γρήγορα θα περάσει και σύντομα, θα έχεις βρει τον ρυθμό σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved