Έξι μυστικά καθαριότητας για να κάνετε την κουζίνα σας να αστράφτει φυσικά

Η κουζίνα, είναι ένας χώρος του σπιτιού που πρέπει αν διατηρείτε καθαρό!

Έξι μυστικά καθαριότητας για να κάνετε την κουζίνα σας να αστράφτει φυσικά

Πώς όμως, θα το καταφέρετε αυτό; Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να έχετε καθημερινά καθαρή κουζίνα, μακριά από μικρόβια, βακτήρια και βρομιές.

Φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό για τα πιάτα

Σε ένα λίτρο ζεστό νερό, ρίξτε 12 κουταλιές της σούπας τριμμένο σαπούνι Μασσαλίας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και προσθέστε 1/2 λίτρο οινόπνευμα και χυμό από 12 λεμόνια. Ανακινείστε καλά και χρησιμοποιήστε κάθε φορά που θέλετε να πλύνετε τα πιάτα σας.

Καθαρίστε τα βρόμικα μπουκάλια του ψυγείου

Ρίξτε μέσα σε κάθε μπουκάλι που θέλετε να πλύνετε, ξίδι και χοντρό αλάτι. Ανακινείστε δυνατά, αφήστε να δράσει για 2 λεπτά, ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές και τέλος πλύντε με απορρυπαντικό.

Κάντε τον πάτο της κατσαρόλας σας, σαν καινούριο

Περάστε με λίγο πράσινο σαπούνι τους πάτους. Έπειτα πλύντε κανονικά.

Το μυστικό για τα ξεραμένα λίπη σε κατσαρόλες και την εστία της κουζίνας

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το χοντρό αλάτι κάνει θαύματα. Τρίψτε τα επίμαχα σημεία με χοντρό αλάτι και θα λάμψουν από καθαριότητα.

Κάντε απολύμανση στον πάγκο της κουζίνας

Σκορπίστε σε όλες τις επιφάνειες χοντρό αλάτι, αφήστε το να δράσει για περίπου μισή ώρα και μετά μαζέψτε το με ένα υγρό πανί.

Καθαρίστε το ψυγείο σας

Πλύντε το καλά στην αρχή με νερό και σαπούνι και εν συνεχεία περάστε το μια φορά με ένα σφουγγάρι βουτυγμένο σε νερό και ξύδι. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό και στεγνώστε με ένα μαλακό πανάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved