Πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας σε 30 λεπτά

Μπορείτε πραγματικά να κάνετε πολλά πράγματα σε λίγα μόνο λεπτά.

Πώς να οργανώσετε την κουζίνα σας σε 30 λεπτά

Ακόμη και σε μικρές κουζίνες, υπάρχουν συνήθως πολλά ντουλάπια και ράφια και τόσες πολλές διαφορετικές πιθανές αιτίες ακαταστασίας: φαγητό, είδη καθαρισμού, πιάτα κ.ά. Μια καθαρή και οργανωμένη κουζίνα δε χρειάζεται να είναι ένα ολοήμερο εγχείρημα. Με μερικά απλά βήματα σε λίγα λεπτά μπορείτε να έχετε ένα καλό, καθαρό και οργανωμένο αποτέλεσμα.

Ξεκαθαρίστε τα συρτάρια σας

Το να μαζευτούν άχρηστα αντικείμενα μέσα σε ένα συρτάρι είναι το πιο εύκολο. Αδειάστε όλο το περιεχόμενο του συρταριού και πετάξτε ο,τιδήποτε δεν χρειάζεστε. Αν υπάρχουν αντικείμενα που δεν συνδέονται με τη λειτουργία της κουζίνας βάλτε τα στο σωστό μέρος του σπιτιού, για παράδειγμα τα κατσαβίδια θα πρέπει να μπουν στην εργαλειοθήκη στο γκαράζ ή την αποθήκη. Τώρα που καταλήξατε με τα αντικείμενα που πραγματικά θα πρέπει να είναι εκεί τοποθετήστε τα με σειρά και ανα κατηγορίες μέσα στο συρτάρι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά διαχωριστικά για καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη

Ένα καλό ξεκαθάρισμα χρειάζεται και εδώ. Πετάξτε όποιο αντικείμενο ή μπουκάλι έχει τελειώσει ή δεν σας χρειάζεται. Καθαρίστε τον χώρο και τοποθετήστε ό,τι έχει απομείνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρετε και τι ακριβώς έχετε εκεί κάτω αλλά και να σας είναι εύκολο να το αναζητήσετε όταν το χρειαστείτε.

Το ντουλάπι των τροφίμων

Μια γρήγορη ματιά στις ημερομηνίες λήξης θα σας βγάλει από πολλούς μπελάδες. Ελέγξτε όλες τις συσκευασίες και ό,τι μείνει οργανώστε το σε τμήματα και βεβαιωθείτε ότι όλα τα τρόφιμα – κονσέρβες κ.λπ.- είναι όρθια και ορατά.

Οργανώστε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας

Αν αυτά βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και έχετε να τα καθαρίσετε πολύ καιρό ίσως θα θέλετε να τα αφήσετε για άλλη μια φορά. Αλλά αν είναι εντάξει μπορείτε γρήγορα να τα καθαρίσετε με ένα βρεγμένο πανί πετώντας ταυτόχρονα ότι έχει χαλάσει. Στη συνέχεια τακτοποιήστε και πάλι τα τρόφιμα έτσι ώστε να σας είναι εύκολο να τα φτάσετε αλλά και να ξέρετε τι ακριβώς έχετε και μέχρι πότε θα πρέπει να καταναλωθεί.

Συμμαζέψτε τα μαγειρικά σκεύη

Απλά ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Αν τα άδεια μπουκάλια νερού πιάνουν όλο τον πάγκο της κουζίνας μήπως ήρθε η ώρα να τα πάρετε από εκεί; Τοποθετήστε τα σκεύη, τα πιάτα που είναι σκορπισμένα γύρω γύρω στη σωστή τους θέση, στον νεροχύτη αν θέλουν πλύσιμο, πετάξτε ό,τι χαλασμένο ή βάλτε το σε ένα εμφανές σημείο ώστε να το επιδιορθώσετε σύντομα.

Ρίξτε μια γρήγορη ματιά γύρω σας

Υπάρχει κάτι εκεί που ανήκει κάπου αλλού, όπως ένα παλτό που πάνω σε μια καρέκλα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην κρεμάστρα της εισόδου; Υπάρχει κάτι που είναι απλώς σε λάθος σημείο, όπως ένα δοχείο που το έχετε αφήσει στον πάγκο και που μπορείτε να βάλετε πίσω στο ράφι; Αυτές οι επιφανειακές μικρές πινελιές μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα δωμάτιο που φαίνεται και που πραγματικά είναι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved