Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από βερνίκι νυχιών

Όλες θέλουμε να έχουμε ένα περιποιημένο μανικιούρ μόνο που κάποιες φορές συμβαίνουν και… ατυχήματα!

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από βερνίκι νυχιών

Την ώρα που περνάτε το βερνίκι στα νύχια σας κάτι πάει στραβά και πέφτει λίγο από αυτό στα ρούχα, το χαλί ή την ταπετσαρία του σαλονιού σας.

Όσο πιο πολύ μείνει ο λεκές τόσο πιο δύσκολο είναι να τον αφαιρέσετε. Διαβάστε πώς μπορείτε να τον καθαρίσετε άμεσα.

Ρούχα

Τοποθετήστε το ύφασμα με τον λεκέ προς τα κάτω σε καθαρό λευκό πανί ή πετσέτα χαρτιού και ρίξτε επάνω του λίγο ασετόν χωρίς ακετόνη. Βεβαιωθείτε πρώτα πως το ύφασμά σας δεν είναι τόσο ευαίσθητο ώστε να καταστραφεί από το ασετόν. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό μέχρι να δείτε πως δεν υπάρχουν πλέον υπολείμματα από τον λεκέ στο λευκό πανί ή την πετσέτα.

Χαλιά / Ταπετσαρίες

Αφαιρέστε προσεκτικά όσο βερνίκι μπορείτε και στη συνέχεια εφαρμόστε στην περιοχή μια μικρή ποσότητα ασετόν (χωρίς ακετόνη) με ένα καθαρό πανί. Αφαιρέστε αμέσως και επαναλάβετε μέχρι να καθαρίσει όλος ο λεκές. Πάρτε ένα καθαρό, λευκό πανί και περάστε τον λεκέ με υγρό για στεγνό καθάρισμα και ταμπονάρετε μέχρι να απορροφηθούν τυχόν υπολείμματα βερνικιού ή ασετόν.

Αν το βερνίκι έχει στεγνώσει περάστε τον λεκέ με ένα παγάκι και προσπαθήστε να αφαιρέσετε – σπάσετε- όσο μπορείτε. Στη συνέχεια συνεχίστε εφαρμόζοντας μια από τις παραπάνω μεθόδους.

Ξύλο

Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε ασετόν κατ’ ευθείαν πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να την καταστρέψει. Δοκιμάστε να ψεκάσετε τον λεκέ από βερνίκι με λίγη λακ και σκουπίστε προσεκτικά με ένα καθαρό πανί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved