Τόσο συγκινητικό! Κωφός μπαμπάς μιλάει στη νοηματική με τη νεογέννητη κόρη του (vid)

Δείτε το βίντεο με τον κωφό πατέρα και τη νεογέννητη κόρη του.

Τόσο συγκινητικό! Κωφός μπαμπάς μιλάει στη νοηματική με τη νεογέννητη κόρη του (vid)

Η μικρή Arrow γεννήθηκε πρόωρα. Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί που την εξέτασαν, είχε πρόβλημα ακοής. Στην ουσία ήταν κωφή. Ο πατέρας της, κωφός και ο ίδιος, την πήρε στην αγκαλιά του και άρχισε να επικοινωνεί μαζί της στη νοηματική.

Όπως ανέφερε η μητέρα του μωρού, το γεγονός ότι η κόρη της γεννήθηκε σε ένα σπίτι όπου η νοηματική είναι η βασική γλώσσα και θα μπορεί να επικοινωνεί από την πρώτη κιόλας μέρα με την οικογένειά της, είναι μεγάλη ανακούφιση για την ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε χώρα αναπτύσσει τη δική της νοηματική γλώσσα με διαφορετικά κατά βάση νοήματα και διαφορετικό αλφάβητο. Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά και πολλές διαφορές σε μορφολογικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, οι κωφοί διαφορετικών κρατών μπορούν να συνεννοούνται άνετα μέσω των Διεθνών Νοημάτων (International Sign), τα οποία είναι στην ουσία ένας κώδικας που εξυπηρετεί τις απλές καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας. Όπως συμβαίνει και με τις ομιλούμενες γλώσσες, σε κάθε χώρα υπάρχουν και διάλεκτοι. Οι γλωσσολογικές έρευνες σε διάφορες νοηματικές γλώσσες έδειξαν ότι η κάθε νοηματική γλώσσα έχει συγκεκριμένη δομή και ανταποκρίνεται στα παγκόσμια κριτήρια (universals) των ανθρωπίνων γλωσσών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή που μπαμπάς και κόρη έχουν την πρώτη τους γνωριμία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved