Πώς μπορείτε να σμιλέψετε το σώμα σας κάνοντας μόνο αυτό

Η άσκηση που θα σας βοηθήσει στη μάχη με τα κιλά.

Πώς μπορείτε να σμιλέψετε το σώμα σας κάνοντας μόνο αυτό

Δεν έχετε ώρα ούτε για γυμναστήριο αλλά ούτε και για μαθήματα πιλάτες. Γενικώς, το πρόγραμμα είναι πολύ πιεσμένο αλλά ταυτόχρονα η επιθυμία σας για να κάνετε κάτι για το σώμα σας είναι μεγάλη και έντονη.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, ταυτόχρονα να γυμναστείτε, να δείτε διαφορά στο σώμα σας αλλά να μην βγείτε από το πρόγραμμά σας;

Η λύση είναι μία.

Ποια; Το περπάτημα!

Περπατήστε για 40 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα και μέσα σε δύο μήνες, θα έχετε χάσει αρκετούς πόντους από την κοιλιά, τους μηρούς και τα οπίσθια σας. Το περπάτημα -όσο και αν δεν το πιστεύετε- μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε και ως επτά κιλά.

perpatima gia adinatisma 3

Δείτε ποιες είναι οι αλλαγές -εκτός από το αδυνάτισμα- που μπορείτε να περιμένετε αν περπατάτε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας:

Περπάτημα και βελτίωση διάθεσης

Αν νομίζετε ότι το μόνο που χρειάζεστε στο τέλος μια κουραστικής μέρας είναι ένα ποτήρι κρασί ή μερικά κομμάτια σοκολάτας, μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει το περπάτημα. Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο αποδοτικό και ωφέλιμο για την ψυχική σας υγεία, αν έχετε παρέα.

Περπάτημα και μείωση κινδύνου χρόνιων παθήσεων

Τα στατιστικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, το περπάτημα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο διαβήτη. Ταυτόχρονα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 40%. Άλλη έρευνα έδειξε ότι καθημερινό περπάτημα για 30 ή περισσότερα λεπτά, μείωσε κατά 30% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

perpatima gia adinatisma 2

Περπάτημα και πρόληψη στη δημιουργία κιρσών

Καθώς μεγαλώνετε αυξάνεται ο κίνδυνος δημιουργίας αντιαισθητικών κιρσών στα πόδια. Έχει αποδειχθεί ότι το περπάτημα αποτρέπει το σχηματισμό τους λόγω του ότι ενισχύει την υγιή ροή του αίματος. Εάν έχετε ήδη κιρσούς, τα τακτικό περπάτημα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το πρήξιμο των ποδιών και άλλα προβλήματα του κυκλοφορικού.

Περπάτημα και καλή πέψη

Αν για να πάτε τουαλέτα το πρωί, πρέπει πρώτα να πιείτε καφέ, αντικαταστήστε τον με το περπάτημα. Βοηθά την κινητικότητα στο έντερο και συμβάλλει στην αντιμετωπίσει της δυσκοιλιότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ασθενείς μετά από μια εγχείρηση στην περιοχή της κοιλιάς, είναι να σηκωθούν και να περπατήσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved