Παγκόσμια Ημέρα Διαβάζω δυνατά ή World Read Aloud Day

Πόσες φορές έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε δυνατά;

Παγκόσμια Ημέρα Διαβάζω δυνατά ή World Read Aloud Day

Η Παγκόσμια Ημέρα, Διαβάζοντας Δυνατά, είναι μεταφορά της αμερικάνικης παγκόσμιας ημέρας World Read Aloud Day.

Αυτή η ημέρα δημιουργήθηκε για να παρακινήσει τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες να γιορτάσουν τη δύναμη των λέξεων. Για αυτό λοιπόν γιορτάστε και εσείς αυτή την ημέρα αρπάζοντας ένα βιβλίο, βρίσκοντας ένα ακροατήριο και διαβάζοντας δυνατά.

Τι προσφέρει το διάβασμα σε ένα παιδί;

Η ανάγνωση του βιβλίου κάνει τα παιδιά να δουν τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Να μάθουν μέσα από τις ιστορίες για τις αξίες που οι γονείς δυσκολεύονται να εξηγήσουν, όπως για παράδειγμα την εμπιστοσύνη, τη φιλία, τον σεβασμό, την αγάπη. Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Σκέφτονται και δημιουργούν παράλληλα με το διάβασμα, εικόνες στο μυαλό τους. Ενώ τα βοηθά να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Πώς θα παρακινήσω το παιδί μου να διαβάσει;

Εκμεταλλευτείτε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβάζω δυνατά και ζητήστε του να σας διαβάσει δυνατά μια ιστορία. Αν πάλι δεν θέλει κάντε το εσείς. Πάρτε ένα βιβλίο και αρχίστε να διαβάζετε δυνατά μια ιστορία. Κάθε γονιός, αποτελεί πρότυπο για το παιδί του. Έτσι, όταν σας δει το παιδί σας να διαβάζετε δυνατά, το πιο πιθανό είναι να θέλει να κάνει και εκείνο το ίδιο!

Η δική μας πρόταση για να γιορτάσετε αυτήν την ημέρα

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 το βιβλιοπωλείο Ο γάτος Μαουρίτσιο (Ευφρονίου 10-12 Παγκράτι-πλησίον μετρό Ευαγγελισμού) θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβάζοντας Δυνατά, φιλοξενώντας, τον κ. Γρηγόρη Αμπατζόγλου (Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής ΑΠΘ) και την κ.Μαρία Μπούρη (παιδίατρο), τους δύο από τους τρείς μεταφραστές του βιβλίου της Μ.Μποναφέ «Τα βιβλία κάνουν καλό στα μωρά».

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας .

«Η ψυχίατρος ψυχαναλύτρια Μ. Bonnafe δείχνει στο βιβλίο της με απλό αλλά αριστοτεχνικό τρόπο, όλη αυτή τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα παιδιά μας από την ανέμελη βρεφική ηλικία έως και την γεμάτη μαθησιακές υποχρεώσεις σχολική ηλικία. Αν κανείς αφουγκραστεί τα μηνύματα του βιβλίου θα βρει άξονες συσχέτισης με όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς το βιβλίο μας βοηθάει να διαφοροποιήσουμε την οπτική μας απέναντι στον τρόπο που μαθαίνουμε. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα μπορέσουμε να αντιταχθούμε απέναντι στην κούραση, την ανία και την έλλειψη κινήτρων που συναντούμε στους νεαρούς μαθητές και τους εφήβους μας σε ότι αφορά τις σχολικές τους υποχρεώσεις». (Κολαρά Πέπη, MSc Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγός)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος διεξαγωγής: Ο γάτος Μαουρίτσιο
Διεύθυνση: Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι
Tηλ. επικοινωνίας: 211 18 248 81
email: mauriciobookstore@gmail.com
www.facebook.com/mauricio.bookstore

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved