Ελαιόλαδο: Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη για την υγεία που μας προσφέρει το ελαιόλαδο.

Ελαιόλαδο: Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό

Η χρήση του ελαιόλαδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών παρέχει υγεία, ευεξία και μακροζωία. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τώρα ότι το ελαιόλαδο είναι ένα πολύτιμο συστατικό και ισχυρό όπλο κατά των χρόνιων ασθενειών. Γνωρίζετε όμως πόσες ακόμα χρήσεις μπορεί να έχει στην κουζίνα σας;

Εκτός από το φαγητό και τις σαλάτες με το ελαιόλαδο μπορείτε να:

Προστατεύσετε τα ξύλινα σκεύη
Αφού πλύνετε τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας με το χέρι, περάστε τα με μια καλή στρώση ελαιόλαδου. Θρέφει το ξύλο, εμποδίζει τα σκασίματα και προφυλάσσει το χρώμα. Αφήστε το λάδι να καθίσει στο ξύλο για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια να σκουπίστε το με ένα μαλακό πανί.

Μην κολλάνε οι τροφές στα σκεύη σας
Όταν προετοιμάζετε μια συνταγή, ρίξτε στα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε λίγο ελαιόλαδο. Τα τρόφιμα όπως το μέλι, το φυστικοβούτυρο ή η μουστάρδα δεν θα κολλήσουν στα σκεύη σας.

Καθαρίστε τα σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε τις συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα και το νεροχύτη για να αποτρέψετε τις ραβδώσεις, τις κηλίδες νερού, τη διάβρωση. Σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Αφαιρέστε τις ετικέτες που κολλάνε
Τοποθετήστε στις ετικέτες μια σταγόνα ή περισσότερο ελαιόλαδο και αφήστε την να παραμείνει στην ετικέτα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Η ετικέτα θα αποκολληθεί εύκολα. Πλύνετε το πλαστικό, το γυάλινο ή το ξύλινο αντικείμενο με το χέρι για να απομακρύνετε τα υπόλοιπα υπολείμματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved