Πώς να καθαρίσετε τις βούρτσες του μακιγιάζ και των μαλλιών σας

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να περιποιηθούμε τον εαυτό σας χρειάζονται και εκείνα τη δική τους περιποίηση.

Πώς να καθαρίσετε τις βούρτσες του μακιγιάζ και των μαλλιών σας

Όλες θέλουμε να έχουμε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά χρησιμοποιώντας εργαλεία ομορφιάς που δεν είναι καθαρά μπορεί κάποιες φορές να έχουμε το αντίθετο από τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα εργαλεία.

Ειδικότερα οι βούρτσες και οι χτένες συλλέγουν βρώμικα υπολείμματα από τα μαλλιά μας (έλαια, νεκρό δέρμα κ.λπ.) και αν δεν τις καθαρίζουμε τακτικά μπορούν να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις βούρτσες του μακιγιάζ που από τα βακτήρια που μεταφέρουν μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα ή άλλες παθήσεις στο δέρμα μας.

Ο τρόπος να τις καθαρίσουμε σωστά είναι πολύ εύκολος:

Για τις βούρτσες και τις χτένες από πλαστικό και μέταλλο:Aφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα μαλλιά από τη βούρτσα ή την χτένα με τα δάχτυλά σας ή με τσιμπιδάκια. Στη συνέχεια, βγάλτε τη βούρτσα ή την χτένα κάτω από το νερό και βάλτε στα χέρια σας λίγο σαμπουάν για να την καθαρίσετε. Βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό και αφήστε μέσα τις βούρτσες για τουλάχιστον 15 λεπτά. Χρησιμοποιείστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να απομακρύνετε και τα τελευταία υπολείμματα. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα σε μια καθαρή πετσέτα.

Για βούρτσες από φυσική τρίχα και ξύλινες: Ακολουθείστε την παραπάνω διαδικασία παραλείποντας να βυθίσετε τις βούρτσες στο ζεστό νερό επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φθορές σε μέρη της βούρτσας σας.

Για τις βούρτσες του μακιγιάζ σας: Βρέξτε καλά την βούρτσα με απλό, δροσερό νερό. Προσπαθήστε να βρέξετε μόνο το τμήμα των τριχών για να μην αποδυναμωθεί η κόλλα που συγκρατεί τη βούρτσα στη λαβή. Τοποθετήστε ένα ελαφρύ σαμπουάν ή απορρυπαντικό στην παλάμη του χεριού σας και καθαρίστε τις τρίχες τη βούρτσας φροντίζοντας να μπείτε στο κέντρο της. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό, διατηρώντας τη χειρολαβή στεγνή. Τραβήξτε απαλά το νερό από τις τρίχες, κρατώντας τες όσο πιο επίπεδες γίνεται. Τοποθετήστε τις βούρτσες επίπεδα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν στον αέρα, τουλάχιστον μια μέρα πριν τις χρησιμοποιήσετε ξανά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved