Τι δώρο θέλω φέτος τις γιορτές; Μια αγκαλιά!

«Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να νιώθεις στο λαιμό σου αυτά τα μικρά τρυφερά και αθώα χεράκια».

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι δώρο θέλω φέτος τις γιορτές; Μια αγκαλιά!

Όταν αγκαλιάζω την κόρη μου κάθε φορά μετά από μια δύσκολη μέρα, νιώθω μια αίσθηση γαλήνης, ανακούφισης και ηρεμίας. Όπως λέει άλλωστε και η Νικόλ, «έλα να σου δώσω μαμά μια θεραπευτική και "ξεκουραστική" αγκαλιά!».

«Ξεκουραστική» αγκαλιά

Θυμάστε τη μέρα που η Μητέρα Τερέζα βραβεύτηκε με το Nobel; Όταν τη ρώτησαν «Τι μπορούμε να κάνουμε για να προωθήσουμε την παγκόσμια ειρήνη;», εκείνη απάντησε: «Πηγαίνετε σπίτι σας και αγαπήστε την οικογένειά σας!».

Αυτό κάνουν όλες οι μαμάδες καθημερινά και το ίδιο κάνω και εγώ.

Μόλις μπω στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω το παιδί μου. Για αυτό λοιπόν αγκαλιάστε κι εσείς τα παιδιά σας. Η αγκαλιά τους και η αγάπη τους, είναι θεραπευτική και "ξεκουραστική".

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να νιώθεις στο λαιμό σου αυτά τα μικρά τρυφερά και αθώα χεράκια. Χεράκια γεμάτα αγνότητα που σε παρασύρουν σε έναν κόσμο ήρεμο και γαλήνιο. Έναν κόσμο μακριά από την καθημερινότητα, την τριβή και τη ρουτίνα που ζεις στον δικό σου εργασιακό μικρόκοσμο.

Την αγκαλιά αυτή όμως, δεν την έχεις ανάγκη μόνο εσύ. Αυτή την αγκαλιά την έχει ανάγκη και το παιδί σου. Η αγκαλιά είναι κάτι με το οποίο έχουν μάθει και τα ίδια τα παιδιά να εκφράζουν την αγάπη τους ή την ευγνωμοσύνη τους στους άλλους.

Όταν κρατώ σφιχτά στο στήθος μου τη Νικόλ, αισθάνομαι την ανακούφιση που νιώθει εκείνη κάθε φορά. Έναν μικρό αναστεναγμό, μια βαθιά ανάσα καθώς μυρίζει τα ρούχα μου και πάντα βλέπω τα κλειστά της μάτια που μου δείχνουν ότι το απολαμβάνει.

Εικόνα που δεν μπορείς να απαθανατίσεις με το κινητό σου, όσο και αν προσπαθήσεις. Εικόνα που δεν μπορείς να περιγράψεις, γιατί την αίσθηση της αφής ή της μυρωδιάς, όσες λέξεις και αν βρεις για να τις αποτυπώσεις, ποτέ δεν θα είναι αρκετές για να καταφέρεις να μεταφέρεις στον άλλο αυτό το υπέροχο και μοναδικό συναίσθημα.

Αγκάλιασε τα παιδιά σου με κάθε αφορμή. Ακόμη και αν δεν θέλουν. Ακόμη και αν απομακρύνονται. Ακόμη και αν τραβιούνται. Στην πραγματικότητα θέλουν να τα αγκαλιάσεις. Να τα κυνηγήσεις, να τα βάλεις στην αγκαλιά σου και να τα ζουλήξεις όπως έκανες παιδί με τα λούτρινα παιχνίδια σου.

Καλές γιορτές σε όλους με πολλές, πολλές αγκαλιές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved