Μαμαδίστικα κόλπα που θα οδηγήσουν τα παιδιά στο κρεβάτι νωρίς ακόμη και τις γιορτές, είναι αυτά!

Τα καλύτερα μαμαδίστικα κόλπα που θα οδηγήσουν τα παιδιά στο κρεβάτι νωρίς, είναι αυτά!

Μαμαδίστικα κόλπα που θα οδηγήσουν τα παιδιά στο κρεβάτι νωρίς ακόμη και τις γιορτές, είναι αυτά!

Χριστούγεννα έχουμε, τις χριστουγεννιάτικες διακοπές διανύουμε και λίγο πολύ τα παιδιά μας έχουν βγει από το πρόγραμμα του ύπνου τους, είτε γιατί «πατάνε πόδι» και είτε γιατί εμείς οι γονείς είμαστε πιο «χαλαροί», τώρα που δεν έχουν διάβασμα!

Τι θα κάνετε όμως, όταν οι μέρες των διακοπών τελειώσουν; Πώς θα βάλετε τα παιδιά πάλι σε πρόγραμμα ύπνου; Πώς θα κοιμηθούν νωρίς ώστε να ξυπνούν και νωρίς το πρωί χωρίς να σας βγάζουν «έξω από τα ρούχα σας;»

Ιδού μερικά μαμαδίστικα κολπάκια που πιάνουν! Πώς ξέρουμε ότι πιάνουν; Ε μα αφού είναι δοκιμασμένα!

1. Κοιμηθείτε νωρίς

Ναι, ναι καλά! Αυτό είναι το ζητούμενο. Αλλά για να το καταφέρετε στην ώρα του, θα πρέπει να αρχίσετε να βάζετε τα παιδιά σας για ύπνο νωρίς, τουλάχιστον 4 ημέρες πριν αρχίσουν ξανά τα σχολεία.

2. Κλείστε τα παντζούρια

Τώρα το χειμώνα νυχτώνει νωρίς. Κλείστε λοιπόν τα παντζούρια και αρχίστε τη ρουτίνα ύπνου, την ώρα που θέλετε τα παιδιά να ξαπλώσουν. Δεν θα μπορούν να σας πουν σαν δικαιολογία ότι «είναι ακόμη μέρα έξω».

3. Οργανώστε μια ρουτίνα ύπνου

Σίγουρα το πρόγραμμα έχει ξεφύγει εντελώς. Τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση, τάμπλετ, δεν διαβάζουν, παίζουν, τρώνε γλυκά και κοιμούνται αργά. Για να μπείτε ξανά σε πρόγραμμα εφαρμόστε μια ρουτίνα ύπνου, λίγο πιο xmas friendly μέχρι την έναρξη των σχολείων. Δώστε στα παιδιά το βραδινό τους νωρίς το απόγευμα, κάντε τα ένα χαλαρωτικό μπανάκι και επιτρέψτε τους να δουν μια χριστουγεννιάτικη ταινία πριν κοιμηθούν. Ορίστε εσείς την ώρα προβολής έτσι ώστε όταν τελειώσει, να είναι και η ώρα που θέλετε να πάνε στο κρεβάτι. Και τα παιδιά σας θα είναι χαρούμενα και εσείς θα τα έχετε βάλει για ύπνο νωρίς.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved