3 συμβουλές για μια ήρεμη πρωινή οικογενειακή ρουτίνα

Ta πρωινά σε μία οικογένεια, υπάρχει πάντα τρέξιμο. Μπορείτε όμως να βρείτε τρόπους να κρατήσετε την ηρεμία σας, και να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη.

3 συμβουλές για μια ήρεμη πρωινή οικογενειακή ρουτίνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι κατι θα θέλουν το πρωί και η μαμά θα τρελαίνεται. Ας δούμε μερικές συμβουλές για να μη χάνετε το μυαλό σας, με το πρωινό ξύπνημα.

1. Ξυπνήστε νωρίς.
Σηκωθείτε πριν από όλους. Είκοσι λεπτά πριν το (πρώτο) παιδί φωνάξει "Μαμά" φροντίστε τον εαυτό σας. Φρεσκαριστείτε, τεντωθείτε, βαφτείτε αν πρόκειται να πάτε στη δουλειά ή πιείτε ήρεμα τον καφέ σας αν μένετε σπίτι, πάντως ό,τι και να κάνετε, κάντε το ήρεμα, για σας. Πάρτε μερικές ανάσες πριν αρχίσει το καθημερινό τρέξιμο.

2. Βάλτε μουσική.
Φτιάξτε ένα μέντλει επιτυχιών με επιλογές όλων και παίξτε το τα πρωινά. Διαλέξτε όλοι από ένα τραγούδι και βάλτε το να παίζει στο τάμπλετ ή το κινητό σας. Θα σας βοηθήσει να τρώτε χαρούμενοι πρωινό και να είστε χαμογελαστοι και κεφάτοι.

3. Κρατήστε τα αξεσουάρ της εποχής σε σωστό σημείο.
Τώρα τον χειμώνα, κρεμάτε πάντα τα μπουφάν κοντά στην πόρτα, και σε ένα ειδικό κουτί κοντά στην είσοδο/εξοδο αποθηκεύστε γάντια, σκούφους, κασκόλ και ό,τι άλλο νομίζετε ότι χρειάζεστε. Μάθετε στα παιδιά όταν μπαίνουν να τα βάζουν εκεί, και να τα παίρνουν από κει το πρωί για να μην ψάχνεστε οικογενειακώς. Ακόμη και ένας πάνινος κάδος παιχνιδιών θα σας βοηθήσει. Πριν φύγετε, τον αναποδογυρίζετε, όλοι παίρνουν αυτό που χρειάζονται και φεύγετε στην ωρα σας και εξοπλισμένοι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved