Οι καινοτόμες πάνες που επιτρέπουν στα πρόωρα μωρά να αναπτυχθούν με ασφάλεια

Ο πρόωρος τοκετός αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή.

Οι καινοτόμες πάνες που επιτρέπουν στα πρόωρα μωρά να αναπτυχθούν με ασφάλεια

Πολλά «βιαστικά» μωράκια έρχονται στον κόσμο πριν ακόμη συμπληρωθούν οι 37 εβδομάδες κύησης και νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, όπου περνούν τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες της ζωής τους. Τα νούμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι 500.000 μωρά γεννιούνται πρόωρα στην Ευρώπη κάθε χρόνο, ενώ τα 9.000 από αυτά έρχονται στον κόσμο στη χώρα μας.

Όλοι αυτοί οι μικροί μαχητές έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα, προκειμένου να παραμείνουν υγιείς και να διατηρηθούν στη ζωή. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα, όχι μόνο επιβιώνουν, αλλά έχουν και καλή ποιότητα ζωής. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον στην εντατική μονάδα που φιλοξενούνται, χωρίς πολύ φως και θόρυβο. Εξίσου σημαντικοί είναι και οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω τους. Οι μαίες θα τα βοηθήσουν να προσαρμοστούν ομαλά στο νέο τους περιβάλλον και θα τους προσφέρουν όλα όσα χρειάζονται για να αναπτυχθούν.

pooro

Οι πολύ μικροί αυτοί ασθενείς, χρειάζονται μία ομάδα που να αποτελείται από τουλάχιστον τρεις ειδικούς που θα τους παρέχουν την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται. Τους έχουν ανάγκη ακόμη και για τις φαινομενικά «απλές» διαδικασίες, όπως για παράδειγμα την αλλαγή της πάνας τους. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός, ότι για να αλλαχτεί η πάνα ενός πρόωρου μωρού και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η άνεσή του, απαιτούνται πέντε έως δέκα λεπτά και μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μαίες.

«Η πάνα θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένη για το πολύ μικρό σώμα των προώρων, ώστε να μην ενοχλεί στην κίνηση και να μην εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη των ισχύων τους, καθώς και να μας επιτρέπει τους χειρισμούς μας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Οι μικροσκοπικοί αυτοί ασθενείς, αν και είναι σκληροί αγωνιστές, δείχνουν εξαιρετικά αδύναμοι μέσα σε μια πάνα που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους και είναι κατασκευασμένη για πολύ μεγαλύτερα νεογνά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα υπάρχουν τα Pampers Preemies για να καλύψουν τις ανάγκες των πρόωρων νεογνών», δήλωσε η κυρία Μοσχάκη Βικτωρία, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης.

Και φυσικά, οτιδήποτε χρησιμοποιούν οι μαίες για τη φροντίδα και τη νοσηλεία τους πρέπει να ελέγχεται με μεγάλη προσοχή για να εξασφαλίζεται η ασφάλειά τους. Οι πάνες τους πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένες για το πολύ μικρό τους σώμα, ώστε να μην εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξη των ισχύων τους, να τα προστατεύουν, αλλά και να μην παρεμποδίζουν την ιατρική τους περίθαλψη.

pooro2

Κατανοώντας την ανάγκη αυτή, τα Pampers σε συνεργασία με τις Μαίες Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών των ΗΠΑ δημιούργησαν τις πραγματικά καινοτόμες πάνες Pampers Preemie Protection. Είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα πιο ευάλωτα πρόωρα βρέφη, όπως αυτά που γεννήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο και ζυγίζουν 800 γραµµάρια.

Εφαρμόζουν σωστά ώστε να βοηθούν τα πόδια τους και τους γοφούς τους να στέκονται άνετα και να αναπτύσσονται σωστά, καθώς έχουν 34% στενότερο περίγραµµα. Έτσι, δεν εμποδίζουν τα μικροσκοπικά βρέφη όταν κοιμούνται, ενώ κρατούν την πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα τους προστατευμένη και στεγνή, χάρη στα απαλά υλικά τους.

prooro3



Εξίσου σημαντική είναι και η τρυφερή επαφή για την υγεία και την ανάπτυξή τους. Πέρα από την ιδιαίτερη φροντίδα που τους παρέχουν οι μαίες, η επαφή των μαμάδων με τα μωράκια τους φαίνεται πως μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για τα βρέφη. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη Καναδών επιστημόνων, η αγκαλιά της μητέρας είναι το καλύτερο γιατρικό για τα πρόωρα μωρά καθώς η επαφή με το σώμα της μητέρας τα βοηθά να ανακάμψουν πιο γρήγορα…

Τα Pampers κάνουν τη δική τους τρυφερή κίνηση για τους μικροσκοπικούς μαχητές και δωρίζουν στα μαιευτήρια της χώρας πάνω από 250.000 πάνες Pampers Preemie Protection, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των μονάδων νοσηλείας πρόωρων βρεφών.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved