Πώς γιορτάζουν στην Αυστραλία τα Χριστούγεννα; Με μαγιό φυσικά! (pics)

Ήθη και έθιμα από την άλλη πλευρά του πλανήτη, εκεί που τα Χριστούγεννα είναι καλοκαίρι!

Πώς γιορτάζουν στην Αυστραλία τα Χριστούγεννα; Με μαγιό φυσικά! (pics)

Στη μακρινή Αυστραλία Χριστούγεννα = Καλοκαίρι! Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο (χιόνι και κρύο) για τους Αυστραλούς οι γιορτές σημαίνουν ήλιο, θάλασσα και surf. Ο Αη Βασίλης φοράει τον κόκκινο σκούφο όχι για να μην κρυώνει αλλά για να προστατευτεί από τον καυτό ήλιο. Το τραπέζι των Χριστουγέννων μεταφράζεται σε πικ νικ στην παραλία και μπάνιο και τα αναμμένα κεριά και τα κάλαντα σε πάρτι με φωτορυθμικά!

Ας γνωρίσουμε μερικά χριστουγεννιάτικα έθιμα της Αυστραλίας:

xristougenna stin afstralia 4

Στην Αυστραλία οι εορτασμοί των Χριστουγέννων ξεκινούν στα τέλη Νοεμβρίου και τραγουδούν τα κάλαντα όλο το μήνα Δεκέμβριο. Διακοσμούν τα σπίτια τους, μέσα και έξω, στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ειδικότερα στολίζουν δύο τοπικά δέντρα, τα «Christmas bush» και «Christmas bellflower» τα οποία ανθίζουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε πολλές γειτονιές γίνονται και διαγωνισμοί για το πιο όμορφα στολισμένο ή φωταγωγημένο σπίτι.

xristougenna stin afstralia 7

Ένα έθιμο που αγαπούν πολύ οι Αυστραλοί και ξεκίνησε από τη Μελβούρνη του 1938 λέγεται «Carols by Candlelight». Την παραμονή των Χριστουγέννων συγκεντρώνονται σε μεγάλους, ανοιχτούς χώρους και κρατώντας αναμμένα κεριά τραγουδάνε τα κάλαντα. Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι οικογένειες πηγαίνουν στην εκκλησία. Τα παιδιά περιμένουν τον Αη Βασίλη αλλά και τον Father Christmas για να τους φέρουν τα δώρα. Στις οικογένειες που τηρούν τις ιρλανδικές παραδόσεις, ο πατέρας τοποθετεί ένα μεγάλο κερί σε ένα μπροστινό παράθυρο του σπιτιού για να καλωσορίσει τη Μαρία, τον Ιωσήφ και τον Ιησού Μωρό.

xristougenna stin afstralia 1

Το πρωί των Χριστουγέννων, η οικογένεια παίρνουν όλοι μαζί πρωινό που συνήθως περιλαμβάνει ζαμπόν και αυγά. Το εορταστικό τραπέζι, που μπορεί να γίνει και δίπλα στη θάλασσα, περιλαμβάνει γαλοπούλα, κοτόπουλο, ψητά λαχανικά, κρύο κρέας, θαλασσινά και σαλάτες. Φυσικά για επιδόρπιο επιλέγουν το παραδοσιακό τους γλυκό που είναι η πάβλοβα.

xristougenna stin afstralia 8

Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων είναι η Boxing Day. Όλοι αφήνουν φιλοδωρήματα (στον ταχυδρόμο, τον μανάβη κλπ) για να τους ευχαριστήσουν για τις υπηρεσίες που τους πρόσφεραν την προηγούμενη χρονιά. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιμένουν τον Νέο Χρόνο με parties και πυροτεχνήματα ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 6 Ιανουαρίου.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #australiachristmas #summerchristmas

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved