10 Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Βασιλικής Οικογένειας που θα σας καταπλήξουν!

Υπάρχει πρωτόκολλο, έθιμα και συνήθειες από τις οποιες όλη η οικογένεια δεν παρεκκλίνει. Από τις "φάρσες" μέχρι το δείπνο, υπάρχουν γιορτινοί κανόνες που ακολουθούν όλες οι γενιές του Παλατιού! Τα Χριστούγεννα η οικογένεια συγκεντρώνεται στο εξοχικό της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο Sandringham.

10 Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Βασιλικής Οικογένειας που θα σας καταπλήξουν!

1. Οι χριστουγεννιάτικες κάρτες υπογράφονται το καλοκαίρι
Η Βασίλισσα είναι μια απο τις πιο σκληρά εργαζόμενες 89χρονες στον κόσμο. Το πρόγραμμα της είναι τόσο βαρύ που και οι 800 κάρτες περίπου που αποστέλλονται απο το Παλάτι τα Χριστουγεννα, υπογράφονται το καλοκαίρι! Η υπογραφή της ειναι "Elizabeth R." (για το "regina" που στα λατινικά σημαίνει Βασιλισσα) για τους αρχηγούς κρατών, "Elizabeth" για τους φίλους, και το παιδικό της παρατσούκλι "Lilibet" στα ξαδέλφια της. Το προσωπικό της λαμβάνει κουπόνια και γλυκά, ενώ η ίδια στέλνει χριστουγεννιάτικα δέντρα σε τοπικά σχολεία και εκκλησίες.

Christmas Cards Signed in the Summer

2. Πηγαίνει εκεί με το τρένο
Ναυλώνει ένα βαγόνι για όλο της το Προσωπικό και πηγαίνει με το τρένο, ταξιδεύοντας Α' θέση, μαζί με όλους τους πολίτες, επιλέγοντας να μην ταξιδέψει με αυτοκίνητο ή άλλο μέσο ιδιωτικά. Υπάρχει το Βασιλικό Τρένο φυσικά, αλλά δεν το προτιμά για τις γιορτές. Πηγαίνει στην εξοχική έπαυλη μεταξύ 17 και 20 Δεκεμβρίου να επιβλέψει τις ετοιμασίες και η υπόλοιπη οικογένεια ταξιδεύει για εκεί την Παραμονή των Χριστουγέννων.

An $83 Ticket to Ride

3. Ο αγώνας ποδοσφαίρου
Εχει γίνει έθιμο τα τελευταία χρόνια για τους Prince William και Prince Harry να παίζουν ποδόσφαιρο την παραμονή με τους εργαζόμενους στο Sandringham Estate. Τα αδέλφια μάλιστα καμιά φορά φοράνε στολές ή κάλτσες των αγαπημένων τους ομάδων (Aston Villa ο William και Arsenal ο Harry), και όπως σε κάθε οικογένεια, επικρατεί ένας σχετικός γιορτινός χαμός. Δύο χρόνια πριν ο William φώναζε στον διαιτητή για τον αδελφό του «Δωστου κίτρινη κάρτα!», ενώ η υπόλοιπη οικογένεια παρακολουθεί. Πάντα είναι εκεί και η Kate Middleton, ενώ το 2014 ο αδελφός της, James, επαιζε στην ομάδα του Harry.

Getting Down and Dirty

4. Απογευματινό τσάι
Την Παραμονή η οικογένεια μαζεύεται για τσάι στο White Drawing Room του Sandringham, και ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady εχει αποκαλύψει ότι το αγαπημένο τους σαντουιτσάκι ειναι το "jam penny" — κομμένο κυκλικά στο μέγεθος ενός κέρματος (μίας πένας), ενώ τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας βάζουν τα τελευταία στολίδια του δέντρου. Για πρώτη φορά θα βάλει το στολίδι του και ο George αν και φανταζόμαστε ότι δε θα πιασει κανένα από τα γυάλινα αγγελάκια που κοσμούν το βασιλικό δέντρο κατά κόρον...

Afternoon Tea Inspired by Loose Change

5. Τα ποτά τους
Το βράδυ της Παραμονής συγκεντρώνονται για το επίσημο δειπνο. Ντυμένοι γιορτινά πίνουν ο καθένας το αγαπημένο του ποτό. Της Βασίλισσας είναι ένα κοκτέηλ που ονοάζεται Zaza (και έχει Dubonnet και gin), ο Κάρολος πινει cherry brandy, ενώ οι William κσι Harry πινουν μία μπύρα-μηλίτη απο το Sandringham, που παράγεται στο εξοχικό, από τις μηλιές που είχε φυτέψει ο King George Vl, πατέρας της Βασίλισσας.

The Cider House Rules

6. Τα δώρα
Μετά το τσάι της Παραμονής ανοιγουν όλοι τα δώρα τους και τα γέλια περισσεύουν αφου η οικογένεια είναι γνωστό ότι προτιμά δώρα - φάρσες ή δώρα που φέρνουν γέλια. Γενικά, μετά το ήσυχο τσάι επικρατεί πάντα πανικός με γέλια και χαρά. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, εντύπωση είχε κάνει ένα σκουφάκι για το ντους που δώρισε ο Harry στη Βασίλισσα που έγραφε "Ain't Life a B*tch!"!

An Uproarious Gift-Opening Event
Αποτέλεσμα εικόνας για ROYAL FAMILY XMAS PHOTO

7. Δυο λειτουργιες σε τρεις ώρες
Η οικογένεια σηκώνεται νωρίς τη μέρα των Χριστουγεννων για πρωινό και στις 9 βρίσκονται ήδη στην εκκλησία της St Mary Magdalene, για μια λειτουργια πριβέ, με πιο χαλαρό ένδυμα, όπου η Βασίλισσα θα κοινωνήσει, ενώ μετά επιστρέφουν στο σπίτι για να αλλάξουν ρουχα και στις 11 είναι και πάλι στην εκκλησία για μια 'ανοιχτή' λειτουργία όπου θα τραγουδήσουν τα κάλαντα μαζι με τον κόσμο. Αυτος ο κόσμος όμως, δεν είναι τυχαίος: Οι έλεγχοι ασφαλείας για να βρεθεί κανείς εκεί γίνονται το Φθινόπωρο!

Two Church Services in Three Hours

8. Το μενού α λα γαλλικά
Πάντα τα μενού είναι στα γαλλικά, και τα Χριστούγεννα δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η οικογένεια κάθεται να γευματίσει στο Red Drawing Room — που είναι όμως πράσινο — για τη γαλοπούλα, μπέικον με λουκάνικα, λαχανάκια βρυξελλών και άλλες ρίζες λαχανικών... Ολο το σερβίτσιο εχει το μονόγραμμα "EllR."

French Menus and Monogrammed Crystal

9. Το απόγευμα κάθονται όλοι μαζί να δουν μια ταινία στο ballroom του Sandringham που είναι εγακτεστημένο το Home Cinema, οι προτζέκτορες και ό,τι άλλο απαιτείται. Τo ballroom μην το φαντάζεστε ονειρικό... Ειναι το δωμάτιο που φιλοξενεί τη συλλογή όπλων και σπαθιών που έχουν δωριστεί στον γιο της Queen Victoria, Edward, στη διάρκεια της περιοδειας του στην Ινδία και τη Απω Ανατολή.

Movie Night in the Ballroom

10. Οι γιορτές τελειώνουν τον Φεβρουάριο
Οι πιο πολλοί καλεσμένοι φέυγουν στις 26 του Δεκέμβρη. Η Camilla φεύγει για να περάσει χρόνο με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, ενώ ο William και η Kate φεύγουν για να γιορτάσουν και με τους Middletons — αλλά η Βασιλισσα με τον Prince Philip, Duke of Edinburgh, μένουν μέχρι τη δεύτερη βδομάδα του Φεβρουαρίου, και όλα ειναι στολισμένα μεχρι τότε. Η Βασιλισσα μένει για να τιμήσει τον πατέρα της που πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1952.

Celebrating Until February
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved