Έπεσε κόκκινο κρασί στο χαλί σου; Να πώς θα το καθαρίσεις

Μην πανικοβάλλεσαι

Έπεσε κόκκινο κρασί στο χαλί σου; Να πώς θα το καθαρίσεις

Ο χειρότερος εφιάλτης μία μαμάς (ή και όχι απαραίτητα) είναι ένας λεκές στο χαλί του σπιτιού. Και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα αν αυτός ο λεκές γίνει σε κάποια οικογενειακή συγκέντρωση και είναι από κόκκινο κρασί. Και συγνώμη θα στο κάνουμε λίγο χειρότερο ακόμη, το χαλί σου είναι λευκό.

Προφανώς και ο πανικός είναι το μόνο συναίσθημα που νιώθεις να σε έχει κατακλύσει. Πίστεψε μας όμως, δεν χρειάζεται καθόλου, γιατί μπορείς πολύ εύκολα να τον ξεφορτωθείς και να γίνει το χαλί σου και πάλι σαν καινούργιο.

Με ένα λευκό πανί, δοκίμασε να καθαρίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο από το κόκκινο κρασί. Όσο περισσότερο μπορείς να απορροφήσεις, τόσο λιγότερο θα πρέπει να αφαιρέσεις μετά.

Αφού τελειώσεις με αυτό, ρίξε λίγο κρύο νερό κατευθείαν στο λεκέ. Κάνοντας το αυτό βοηθά στην αραίωση των υπολειμμάτων του λεκέ, κάνοντας την απορρόφηση λίγο πιο εύκολη. Συνέχισε να το κάνεις αυτό με το πανί, μέχρι να δεις πως δεν βγαίνει πια τίποτα άλλο.

Στη συνέχεια ανακάτεψε τρία μέρη νερού και ένα μέρος μαγειρικής σόδας, μέχρι να φτιάξεις ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις το ετοιμάσεις άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια του λεκέ. Μόλις αυτό το μείγμα στεγνώσει, σκούπισε τον λεκέ και όλα θα είναι όπως πριν.

Πολύ απλό δεν ήταν;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved