Αλλεργία στο νερό: Κι όμως αυτό το κοριτσάκι είναι αλλεργικό στο νερό (pics)

Η 22 μηνών μικρούλα έχει αλλεργία στο νερό κάτι που δεν της επιτρέπει να απολαύσει το μπάνιο της, καθώς ένα 15λεπτο μπάνιο της προκαλεί κοκκινίλες, φαγούρα και πόνο στο δέρμα.

Αλλεργία στο νερό: Κι όμως αυτό το κοριτσάκι είναι αλλεργικό στο νερό (pics)

Τον Οκτώβριο 2017, η Ivy Angerman, από το Hastings της Minnesota, διαγνώσθηκε με υδατογενή κνίδωση, η οποία προκαλεί κοκκινίλες στην επιδερμίδα όποτε έρχεται σε επαφή με το νερό, σύμφωνα με το Genetic and Rare Diseases Information Center.

«Είναι κάτι με το οποίο δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε», αναφέρει η μαμά της Ivy, Brittany Angerman στο People.com.

Ακόμη και όταν η Ivy κλαίει, το πρόσωπό της πρήζεται από τα ίδια της τα δάκρυα! Ακόμη και ο ιδρώτας της, της προκαλεί ερεθισμό. Δεν μπορεί πια να παίξει στο χιόνι και μερικές σταγόνες βροχής μπορούν να την προκαλέσουν αφόρητο πόνο.

Η μαμά της δεν ξέρει πώς θα της πει ότι δεν μπορεί να κάνει μπάνιο ούτε στην πισίνα ή να παίξει μπουγέλο με τα αδέρφια της το καλοκαίρι.

«Κάποτε της άρεσε το μπάνιο και τώρα τσιρίζει από τον πόνο όταν πρέπει να την πλύνουμε!», λέει η 27χρονη μητέρα της. «Μοιάζει με έγκαυμα τρίτου βαθμού. Τρέχει τριγύρω φωνάζοντας ότι καίγεται. Είναι πολύ δύσκολο να το παρακολουθώ όλο αυτό, ως μαμά!».

Η αντίδραση από το νερό διαρκεί από 15 λεπτά έως μία ώρα, αλλά αν πάρει κάποιο αντισταμινικό -το μόνο που μπορεί να απαλύνει τον πόνο της- κάποιες φορές η αντίδραση διαρκεί λιγότερο.

Η νεαρή μητέρα εύχεται να μπορούσε να παραλήψει τη διαδικασία του μπάνιου, καθώς κάθε φορά είναι και ένα βασανιστήριο για την κόρη της. Κάτι που δεν αντέχει άλλο να βλέπει.

Προς το παρόν οι γιατροί πρότειναν μια θεραπεία με αντισταμινικά δύο φορές τη μέρα, κάτι που κάνει λίγο πιο ανεκτό το μπάνιο της μικρής. «Το μόνο που με αγχώνει τώρα είναι μήπως μια μέρα το νερό που θα πιει της πρήξει το λαιμό!», αναφέρει η μητέρα της, εκφράζοντας το άγχος της για το «αύριο»!

Δείτε τις φωτογραφίες της Ivy, στη gallery που ακολουθεί

πηγή: people.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved