Πώς ένα απλό λάστιχο ποτίσματος προκάλεσε εγκαύματα 2ου βαθμού σε ένα μωρό

Όλοι οι γονείς πρέπει να προσέχουν!

Πώς ένα απλό λάστιχο ποτίσματος προκάλεσε εγκαύματα 2ου βαθμού σε ένα μωρό

H Dominique Woodger πίστευε ότι θα χάριζε στον γιο της μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία όταν άνοιξε το λάστιχο ποτίσματος για να γεμίσει την μικρή παιδική πισίνα που είχε στην αυλή της το 2016, αλλά κατέληξε να προκαλέσει στον 9 μηνών γιο της, Nicholas, εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο 30% του σώματός του.

Αν και πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από το περιστατικό αυτό οι πυροσβέστες και οι διασώστες στις ΗΠΑ, αναδημοσιεύουν τις φωτογραφίες αυτές του αγοριού, μαζί με ένα προειδοποιητικό μήνυμα για να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον που έχουν να κάνουν με τα «μη ρέοντα ύδατα μέσα σε λάστιχο».

Όπως είχε αναφέρει η μητέρα του μικρού, δεν είχε ιδέα ότι μέσα στο λάστιχο είχαν μείνει νερά που από τον ήλιο ζεστάθηκαν, με αποτέλεσμα να ανοίξει το λάστιχο και να βρέξει τον γιο της, χωρίς να γνωρίζει ότι το νερό που πέφτει πάνω του ήταν καυτό!

«Πίστευα ότι έκλαιγε επειδή θύμωσε που τον έβρεξα... Θυμώνει όταν του ρίχνω νερό στο πρόσωπο... Δεν είχα καταλάβει ότι τον έκαψα!»

Σχεδόν αμέσως, το δέρμα του άρχισε να κοκκινίζει και να εμφανίζει σημάδια εγκαύματος.

Εκείνη την ημέρα, η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 46 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σημαίνει ότι το νερό μέσα στο λάστιχο ποτίσματος και σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, υπάρχει πιθανότητα να είχε φτάσει τους 65 βαθμούς Κελσίου!

Ευτυχώς, ο μικρός Nicholas ανάρρωσε πλήρως.

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί; «Απλά να είστε προσεκτικοί ως γονείς! Αγγίξτε το λάστιχο πριν το δώσετε στα χέρια των παιδιών σας και ανοίξτε τη βρύση ώστε να τρέξει άφθονο νερό. Πριν γεμίσετε οποιαδήποτε πισίνα ή πριν βρέξετε το παιδί σας, δοκιμάστε το νερό με το χέρι σας ώστε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο να πέσει καυτό νερό επάνω του!».

Δείτε τη φωτογραφία του μικρού Nicholas στην παρακάτω gallery - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved