Προστατέψτε τα παιδιά από τα εγκαύματα!

Μπορεί μια βόλτα στον ήλιο να είναι θαυματουργή καθώς μας αναζωογονεί και δίνει χαρά στα παιδιά όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να τα προφυλάσσουμε από την ηλιακή ακτινοβολία καθώς η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα!

Προστατέψτε τα παιδιά από τα εγκαύματα!

Η αντηλιακή προστασία δεν είναι απαραίτητη μόνο κατά τις εξορμήσεις μας στις παραλίες αλλά ακόμη και σε μια απλή απογευματινή βόλτα δίπλα στο σπίτι! Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε;


- Εάν πρέπει να βγείτε έξω, μείνετε στη σκιά όσο περισσότερο γίνεται. Η σκιά από μόνη της μπορεί να μειώσει την έκθεση στην ακτινοβολία UV περίπου στο 75% και είναι αποτελεσματική όταν είναι επαρκής η έκτασή της.
- Αποφεύγετε την ήλιο, όταν η ακτινοβολία UV βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της, ανάμεσα δηλαδή στις 11 το πρωί και στις 4 το απόγευμα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
- Η χρήση του αντηλιακού πρέπει να γίνει καθημερινή τελετουργία, όπως το βούρτσισμα των δοντιών.
- Δώστε σαφείς οδηγίες σε όσους προσέχουν το παιδί (γιαγιά, μπέιμπι σίτερ, βρεφονηπιοκόμος) σχετικά με την προστασία από τον ήλιο. Στείλτε ένα αντηλιακό και ένα καπέλο στον παιδικό σταθμό, εξηγώντας στη νηπιαγωγό ότι θέλετε οπωσδήποτε το παιδί να τα φοράει όταν βγαίνει έξω.
- Έχετε πάντα μαζί στην τσάντα σας τα αντηλιακά του παιδιού, το καπελάκι του και τα γυαλιά του καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
- Όταν πηγαίνετε στο πάρκο ή στις κούνιες, καταλύστε στη σκιά ενός δέντρου, παροτρύνοντας και τα παιδιά να παίζουν στη σκιά.
- Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στο παιδί όταν αθλείται ή παίζει με τους φίλους του σε ανοιχτούς χώρους, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.
- Να έχετε πάντα μαζί σας νερό και φροντίστε να υπενθυμίζετε στο παιδί να το πίνει, ειδικά αν το παιχνίδι του είναι ενεργητικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved