Μαμάδες σούπερ ηρωίδες που έγραψαν ιστορία

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε μητέρα σε αυτόν τον κόσμο είναι μια ηρωίδα!

Μαμάδες σούπερ ηρωίδες που έγραψαν ιστορία

Μπορεί οι γύρω της να μην το αντιλαμβάνονται αλλά εκείνη γνωρίζει τη δύναμη που διαθέτει και την ενέργεια που κάθε μέρα χρειάζεται να καταβάλλει, προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της και να φέρει εις πέρας όλες της τις υποχρεώσεις.

Με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας, λοιπόν, αποφασίσαμε να γράψουμε για πέντε μανούλες που κατάφεραν να γράψουν ιστορία και να αποδείξουν πως μια γυναίκα μπορεί να καταφέρει ό,τι βάλει στο μυαλό της, ακόμη και αν για τους άλλους αυτό το κάτι… φαντάζει ακατόρθωτο.

Mary Kay Ash

Η Mary Kay Ash ήταν μια μητέρα που μεγάλωνε μόνη της τα τρία της παιδιά και εργαζόταν σκληρά στον τομέα πωλήσεων μιας εταιρείας, προκειμένου να κερδίζει τα προς το ζην. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ξεκινώντας από το μηδέν και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε αποκτήσει με τα χρόνια, η Mary Kay ίδρυσε το 1963 (και στην ηλικία των 45 ετών) τη δική της εταιρεία καλλυντικών, τη «Mary Kay Cosmetics». Χάρη σε αυτή, κατάφερε να κερδίσει πολλά χρήματα αλλά το σημαντικό είναι πως έδωσε σε χιλιάδες γυναίκες το δικαίωμα να εργαστούν και μάλιστα, με τους δικούς τους όρους αφού η καθεμία μπορούσε να επιλέξει το δικό της ωράριο εργασίας!



Irena Sendler

Μπορεί να μην γνωρίζετε κάτι για εκείνη, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η Irena Sendler ήταν μια γυναίκα που με το ήθος και το θάρρος της κατάφερε να κάνει τη διαφορά! Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πολωνή κοινωνική λειτουργός και μητέρα τριών παιδιών κατάφερε να σώσει περισσότερα από 2.500 παιδιά από το Γκέτο της Βαρσοβίας. Αφού βοήθησε τα παιδιά να δραπετεύσουν, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να βεβαιωθεί ότι θα έβρισκαν μια ζεστή αγκαλιά σε ορφανοτροφεία ή σπίτια καλών συνανθρώπων της! Λόγω της δράσης της, οι Ναζί τη συνέλαβαν και την καταδίκασαν σε θάνατο, όμως, η Irena Sendler κατάφερε να δραπετεύσει και να ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.



Sojourner Truth

Η Sojourner Truth είναι μία ακόμη μητέρα από τις ΗΠΑ η οποία κατάφερε να γράψει ιστορία. Η Sojourner ήταν μια Αφροαμερικανή η οποία γεννήθηκε στη σκλαβιά το 1797. Ωστόσο, χάρη στο θάρρος της κατάφερε να σπάσει τα δεσμά της σκλαβιάς και να δραπετεύσει έχοντας μαζί της το νεογέννητό παιδί της. Όταν θέλησε να πάρει μαζί της και το άλλο της παιδί, έμαθε ότι είχε πωληθεί παράνομα σε μια οικογένεια σε κάποια άλλη πολιτεία. Αφού συγκέντρωσε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, η Sojourner κινήθηκε δικαστικώς για να πάρει ξανά τον γιο της στα χέρια της και τελικά, τα κατάφερε! Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Truth δεν επαναπαύτηκε αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών και δη των γυναικών που με δυσκολία μπορούσαν να «ακουστούν» την εποχή εκείνη!



J.K. Rowling

Αν λατρεύετε τον Harry Potter τότε πιθανότατα έχετε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές το όνομα J.K. Rowling. Η συγγραφέας των διάσημων βιβλίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο γνωστές και πλούσιες γυναίκες στον κόσμο. Η αλήθεια είναι, όμως, πως τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τη διάσημη Βρετανίδα. Στην ηλικία των 17 ετών απορρίφθηκε από το κολέγιο στο οποίο ήθελε να σπουδάσει. Μερικά χρόνια αργότερα παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο τα παιδία της. Ωστόσο, ο σύζυγός της την κακοποιούσε και σύντομα, η J.K. Rowling άρχισε να υποφέρει από κατάθλιψη. Τελικά, πήρε διαζύγιο και προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της μόνη της. Επειδή ήταν άνεργη χρειάστηκε να λάβει κρατικά επιδόματα για να επιβιώσει, ωστόσο, τα πράγματα ήταν τόσο δύσκολα για εκείνη που στην ηλικία των 30 ετών σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Ξαφνικά, όμως, βρήκε τη δύναμη να κρατηθεί στη ζωή και να ασχοληθεί με το μόνο πράγμα που αγαπούσε: Τη συγγραφή. Ήταν μόλις 31 ετών όταν εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο. Κάπως έτσι, ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι της και ο δρόμος για την επιτυχία «άνοιξε» για τη J.K. Rowling. Σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος ενός οργανισμού που βοηθάει μονογονεϊκές οικογένειές να σταθούν στα πόδια τους!



Josephine Baker

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη τραγουδίστρια και χορεύτρια Josephine Baker. Μπορεί να μεγάλωσε στη φτώχεια, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 η Josephine κατάφερε να γίνει μια από τις υψηλότερα αμειβόμενες καλλιτέχνιδες στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε για τη γαλλική Αντίσταση και μερικά χρόνια αργότερα πάλεψε για την καταπολέμηση του ρατσισμού στις ΗΠΑ. Επειδή δεν μπορούσε να αποκτήσει τα δικά της παιδιά, η Baker αποφάσισε να υιοθετήσει… 12 από διάφορες χώρες του κόσμου!



Final promo box 01

πηγή: mothering.com

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικά πορτραίτα μαμάδων αγκαλιά με τα νεογέννητα μωρά τους (pics)

«Μαμά, τις μέρες που θα απελπίζεσαι να διαβάζεις αυτό...»

Επτά λόγοι που κανείς δε συγκρίνεται με τη Μαμά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved