Με μια μικρή χειρονομία μπορείτε να χαρίσετε χαμόγελο στα παιδιά, όπως κάναμε κι εμείς!

Πάντα φανταζόμουν να δημιουργήσω τη δική μου μεγάλη οικογένεια. 

Με μια μικρή χειρονομία μπορείτε να χαρίσετε χαμόγελο στα παιδιά, όπως κάναμε κι εμείς!

Ίσως γιατί οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν αρκετά μικρή, ίσως γιατί είμαι μοναχοπαίδι και ποτέ δεν είχα έναν αδερφό ή μια αδερφή στη ζωή μου.

Όταν παντρεύτηκα, το παιδάκι ήρθε αβίαστα στη ζωή μου. Ήταν κάτι που ήθελα, που λαχταρούσα και που ο Θεός μου έστειλε. Ήταν πραγματικά δώρο Θεού για εμένα η κόρη μου. Από τον 9ο μήνα άρχισα να αγοράζω τα ρουχαλάκια που θα της φορούσα.

Μία από τις επιλογές μου ήταν και τα καταστήματα DPAM... Είχα ακούσει για την ποιότητα και την ανθέκτικότητα των ρούχων αυτών και γι' αυτό τα εμπιστεύτηκα.

Γέννησα, τα χρόνια περνούσαν και μήνα με το μήνα η γκαρνταρόμπα της κόρης μου ανανεωνόταν. Όλα αυτά τα ρούχα που δεν φορούσε πια δεν τα χάριζα, δεν τα έδινα. Τα έπλενα και τα τοποθετούσα σε κουτιά που απ΄έξω έγραφα με μαρκαδόρο αν είναι καλοκαιρινά, χειμωνιάτικα ή ανοιξιάτικα και ποιο είναι το νούμερό τους.

Αυτό μέχρι και σήμερα. Όσα ρούχα έχω αγοράσει από την DPAM παραμένουν γερά και δυνατά. Κουβαλούν όλες τις ιστορίες και όλες τις αναμνήσεις που έχω από την κόρη μου στον παιδικό, στο νηπιαγωγείο και τώρα στο δημοτικό. Δάκρυα, σοκολάτες, χώμα, χαλικάκια κρυμμένα στις τσέπες. Κάθε ρούχο και μια ανάμνηση.

Βλέπετε ήλπιζα ότι στη ζωή μου θα ερχόταν ένα δεύτερο παιδάκι να τα φορέσει. Αν ήταν κοριτσάκι θα τα κρατούσα όλα, αν ήταν αγοράκι θα κρατούσα μόνο τα ουδέτερα χρώματα και τα άλλα θα τα χάριζα σε παιδιά που θα τα είχαν ανάγκη.

Οκτώ χρόνια μετά το δεύτερο παιδί δεν ήρθε στη ζωή μου. Όσο κι αν το ήθελα. Έτσι οι κούτες έμειναν στην αποθήκη μέχρι πριν μερικές ημέρες. Περνώντας από το κατάστημα DPAM στο The Mall, είδα ένα κουτί που έχει τοποθετηθεί εκεί ώστε όσοι από εμάς που δεν χρειαζόμαστε πια τα παιδικά ρούχα των παιδιών μας, μπορούμε να τα προσφέρουμε σε άλλα παιδιά.

Πρόκειται για την ενέργεια της DPAM, «Από παιδί σε παιδί» και που ο καθένας μπορεί να χαρίσει τα παιδικά ρούχα που δεν χρειάζεται στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να συνεχίσουν την ιστορία τους. Τα ρούχα που προσφέρονται συγκεντρώνονται με προσοχή και παραδίδονται στους συνεργαζόμενους φορείς (Ένωση Μαζί για το Παιδί, Fabric Republic, Εθελοντές του Κόσμου) ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν.

350 1 2

Όταν επέστρεψα στο σπίτι, μίλησα με την κόρη μου και αποφασίσαμε να δωρίσουμε όλα της τα ρούχα σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη και να στηρίξουμε και εμείς με τη σειρά μας αυτή την ενέργεια. Κατεβήκαμε στην αποθήκη, βρήκαμε τις κούτες, κρατήσαμε μερικά βρεφικά ρουχαλάκια ως αναμνηστικά και όλα τα άλλα τα πήγαμε στο ειδικό κουτί που έχει τοποθετηθεί στο κατάστημα DPAM.

Όπως εγώ, έτσι και εσείς αν έχετε παιδικά ρούχα που δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα ειδικά κουτιά που βρίσκονται στα καταστήματα της DPAM, αν πάλι δεν έχετε κρατήσει τα παιδικά ρούχα των παιδιών σας, μπορείτε να αγοράσετε καινούρια από τις 19/4 έως 28/4. Στο πλαίσιο της ένεργειας της DPAM «Από παιδί σε παιδί», για κάθε προϊόν (ρούχα & παπούτσια) που αγοράζετε, η DPAM προσφέρει 1€ με τη μορφή προϊόντων στην Ένωση Μαζί για το Παιδί για να υποστηρίξει τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

1920x1080 1 2

Στις μέρες μας, εκεί που πιστεύεις ότι η ελπίδα έχει χαθεί βλέπεις να υλοποιούνται τέτοιες ενέργειες που δείχνουν πραγματικά πως υπάρχει ανθρωπιά εκεί έξω και πως ακόμη ο ένας νοιάζεται για τον άλλο.

Με μια μικρή χειρονομία μπορείτε να χαρίσετε χαμόγελο στα παιδιά, όπως κάναμε κι εμείς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved