Αυτό είναι το δωμάτιο του σπιτιού που θα πρέπει να καθαρίζετε πάντα πρώτο

Γνωρίζετε, ότι στο καθάρισμα του σπιτιού υπάρχει μία ιεραρχία; Και πως υπάρχει ένα δωμάτιο συγκεκριμένο, που πρέπει να καθαρίζουμε πρώτο;

Αυτό είναι το δωμάτιο του σπιτιού που θα πρέπει να καθαρίζετε πάντα πρώτο

Συνήθως, όταν καθαρίζουμε το σπίτι, ξεκινάμε από το δωμάτιο που μας βολεύει περισσότερο. Άλλοι, ξεκινάνε από το σαλόνι και το καθιστικό. Άλλοι από τις κρεβατοκάμαρες και άλλοι από την κουζίνα. Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς στην καθαριότητα, είναι καλύτερο να ξεκινάμε την καθαριότητα, από την κουζίνα!

Και ο λόγος είναι, κυρίως, πρακτικός. Η κουζίνα είναι ο χώρος που απαιτεί περισσότερο χρόνο για καθαριότητα και μάλιστα, περισσότερο κόπο. Οπότε, επειδή είμαστε ξεκούραστοι, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε από αυτήν, ώστε να την καθαρίσουμε σωστά και καλύτερα.

Επίσης, όταν καθαρίζεις πρώτα την κουζίνα, έχεις περισσότερη όρεξη για να δώσεις έμφαση στις λεπτομέρειες. Ή να καθαρίσεις τα ντουλάπια, την ηλεκτρική κουζίνα, το ψυγείο. Όταν είσαι κουρασμένη, όλο και κάτι θα αφήσεις για την επόμενη φορά.

Ωστόσο, οι δουλείες του σπιτιού θέλουν τρόπο και όχι κόπο και παρακάτω θα δείτε 5 tips για να είναι το καθάρισμά της κουζίνας, λιγότερο κουραστικό.

Μην αφήνετε το νεροχύτη να γεμίζει

Όπως τονίζουν οι experts στην καθαριότητα, αν έχετε το νεροχύτη πάντα άδειο, έχετε απαλλαχθεί από το μισό κόπο. Γι’ αυτό, κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε ένα σκεύος, το πλένετε και το βάζετε στη θέση του.

Καθαρίζετε το νεροχύτη, μετά από κάθε πλύσιμο

Επίσης, αν καθαρίζετε το νεροχύτη, μετά από κάθε πλύσιμο πιάτων, έχετε γλιτώσει κόπο, χρόνο και τρίψιμο, στη γενική καθαριότητα.

Κρατήστε τους πάγκους καθαρούς

Και, όταν λέμε καθαρούς, εννοούμε να μην είναι φορτωμένοι με πολλά αντικείμενα πάνω. Κρατήστε τα απαραίτητα σκεύη και αντικείμενα, που χρησιμοποιείτε σε καθημερνή βάση. Ένας «φορτωμένος» πάγκος, πέρα από το γεγονός ότι σας δυσκολεύει στο καθάρισμα, δημιουργεί και μία «κλειστοφοβική» αίσθηση στο χώρο!

Χρησιμοποιείστε τα απαραίτητα καθαριστικά

Για τον καθαρισμό της κουζίνας, δεν χρειάζεται να έχετε μία σειρά από καθαριστικά. Επιλέξτε αυτά που σας είναι πραγματικά απαραίτητα και αποθηκεύστε τα, κάτω από τα ντουλάπι του νεροχύτη. Ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο αποθήκευσης διαθέτετε εντός της κουζίνας.

Τακτοποιήστε τα ντουλάπια και τα συρτάρια

Κάθε φορά, τακτοποιήστε και από ένα ντουλάπι ή συρτάρι. Έτσι, γλιτώνετε αυτομάτως χρόνο και κόπο, όταν θα πρέπει να τα τακτοποιήσετε όλα, μέσα σε μία μέρα γενικού καθαρισμού.

Διαβάστε επίσης

Καθαρίστε εύκολα και με χοντρό αλάτι το φούρνο της κουζίνας
Έχεις νεύρα; Αυτές είναι οι δουλειές του σπιτιού που θα σε βοηθήσουν να εκτονωθείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved