Έτσι θα στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας το χειμώνα

Πώς θα στεγνώσουν γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα στην απλώστρα; Υπάρχει τρόπος!

Έτσι θα στεγνώσετε γρήγορα τα ρούχα σας το χειμώνα

Αν ανήκετε σε εκείνες τις γυναίκες που θέλουν ένα στεγνωτήριο απεγνωσμένα απλά και μόνο για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα τους, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν λύσεις και μάλιστα οικονομικότερες από ένα στεγνωτήριο.

Αν το ταμείο είναι μείον και αυτή τη χρονιά δεν βγαίνετε για να αγοράσετε την πολυπόθητη συσκευή που σας «λύσει» τα χέρια ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις και θα δείτε τα ρούχα σας να στεγνώνουν γρηγορότερα στην απλώστρα.

  • Μην απλώνετε τα ρούχα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάλτε τα αραιά στην απλώστρα και ακόμη καλύτερα με μια ράγα κενό. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσουν πιο γρήγορα
  • Μη διπλώνετε τα ρούχα στην απλώστρα γιατί έτσι καθηστείτε το χρόνο που θα στεγνώσουν. Απλώστε τα ανοιχτά και όσο πιο κρεμαστά γίνεται
  • Βάλτε στην απλώστρα σας στεγνές βαμβακερές πετσέτες. Με αυτό τον τρόπο, οι πετσέτες θα απορροφήσουν την υγρασία των υπολοίπων ρούχων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Μην αφήνετε τα ρούχα στο πλυντήριο, απλώστε τα αμέσως μετά το τέλος της πλύσης.
stegnoma royxon spiti

Πάντα να θυμάστε να απλώνετε τα ρούχα έξω και όχι μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με έρευενα, στα σπίτια όπου στεγνώνουν μέσα τα ρούχα υπάρχει περισσότερη υγρασία. Μάλιστα, το 1/3 αυτών που βάζουν τα ρούχα μέσα στο σπίτι, έχουν κλειστά και τα παράθυρα. Και αυτό έχει ως συνέπεια, η υγρασία να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εξίσου, υψηλό είναι – σύμφωνα με σχετική μελέτη σε 100 σπίτια - και το ποσοστό αυτών που απλώνουν τα ρούχα μέσα στο σπίτι, αγγίζοντας το 87%.

Διαβάστε επίσης

Πώς επηρεάζει η υγρασία τα παιδιά

Στεγνώνετε και εσείς τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Σταματήστε το!

Στέγνωμα ρούχων μέσα στο σπίτι: Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία μας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved