Κόκκινο κρασί και κερί: Δείτε πώς θα βγάλετε εύκολα τους «χριστουγεννιάτικους» λεκέδες

Το κόκκινο κρασί και τα κεριά έχουν την τιμητική τους τα Χριστούγεννα. Και είναι οι πιο συχνοί και δύσκολοι λεκέδες! Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να τους αφαιρέσετε!

Κόκκινο κρασί και κερί: Δείτε πώς θα βγάλετε εύκολα τους «χριστουγεννιάτικους» λεκέδες

Κι εκεί που απολαμβάνετε το κόκκινο κρασί, γίνεται το ατύχημα, που το λες και δυστύχημα. Το κρασί χύνεται! Πραγματικός εφιάλτης, για κάθε νοικοκυρά που σέβεται τα λευκά είδη του σπιτιού της, και όχι μόνο! Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι το κρασί πέφτει πάνω στο καλό σας, λινό τραπεζομάντηλο. Τι κάνετε; Σίγουρα, δεν πανικοβάλλεστε.

Υπάρχει κόλπο για να φύγει, ο δύσκολος αυτός λεκές.

Βάζετε ένα απορροφητικό λευκό πανί κάτω από τον λεκέ και ρίχνετε πάνω του, λίγο… ούζο! Και μπροστά στα μάτια σας θα εκτυλιχθεί το «θαύμα». Ο λεκές θα αρχίσει σιγά, σιγά να εξαφανίζεται!

Αν το κρασί πέσει πάνω σε οποιοδήποτε άλλο ύφασμα, ρούχο ή χαλί κάνετε το εξής: ρίχνετε λίγο αλάτι, μέχρι να απορροφήσει το υγρό. Μπορείτε, εναλλακτικά να το τρίψετε με λευκό ξύδι. Προσοχή: Μην τρίβετε το λεκέ από κόκκινο κρασί με απορρυπαντικό για τα πιάτα, διότι σε αυτή την περίπτωση, ο λεκές θα «απλωθεί».

lekes apo keri

Και πάμε, σε έναν άλλο, επίσης συχνό λεκέ των Χριστουγέννων, αυτόν από κερί. Είναι η περίοδος, που γεμίζουμε (αν στην υπερβολή του θεωρείται διακοσμητικό λάθος) όλο το σπίτι με κεριά. Με αποτέλεσμα, να αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει το ατύχημα και να στάξει το κερί. Δύσκολος, πραγματικά λεκές. Αλλά και γι’ αυτόν υπάρχει λύση.

Παίρνετε το ύφασμα (όταν δεν πρόκειται για μεγάλο κομμάτι), το τυλίγετε σε μία σακούλα και το βάζετε για μία ώρα, στην κατάψυξη. Το κερί θα παγώσει κι έτσι θα είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Αν παραμείνει κάποιο μικρό κομμάτι, το ξύνετε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Κατόπιν, το σιδερώνετε, αφού έχετε βάλει το σημείο με το λεκέ, ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτιού κουζίνας. Ο λεκές θα βγει στο χαρτί. Επαναλαμβάνετε, αλλάζοντας καθαρό χαρτί, μέχρι να φύγει όλο το λίπος. Τέλος, το πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης

Κόλπα της γιαγιάς για οσμές και λεκέδες!

«Μη παλεύεις με την κέτσαπ, το μελάνι και τη σοκολάτα! Μπορείς να εξαφανίσεις τους λεκέδες με τα πιο έξυπνα tips!»

Πείτε «αντίο» στους δύσκολους λεκέδες με απλούς – και δοκιμασμένους – τρόπους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved