Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού;

Είναι εύκολο να δούμε τα εμφανή βρώμικα σημεία του σπιτιού μας, όπως ο πάγκος της κουζίνας ή η βάση που βάζουμε το σαπούνι στην τουαλέτα ή το ακόμα πιο προφανές, όπως η λεκανη της τουαλέτας.

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού;

Ή το στρώμα στο κρεβάτι, που πλέον έχουμε, όλοι εμπεδώσει ότι περιέχει πολλά μικρόβια. Έχεις, όμως, υπόψη σου ότι υπάρχουν και άλλα σημεία, που είναι εξίσου βρώμικα και περιέχουν εκατομμύρια μικρόβια και βακτήρια; Και δεν πάει καν ο νους μας.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά και αποδεδειγμένα, σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων

1. Η επιφάνεια κοπής
Σύμφωνα με τις έρευνες, η επιφάνεια όπου κόβουμε το ωμό κρέας ή τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, είναι από το πιο βρώμικο σημείο, καθώς φιλοξενεί βακτήρια, 50 φορές περισσότερα απ’ ότι το κάθισμα της τουαλέτας!

2. Το ψυγείο
Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, το ψυγείο είναι εστία πολλών βακτηρίων, λόγω των τροφών που αποθηκεύουμε. Γι αυτό και πρέπει να το καθαρίζουμε πολύ συχνά.

3. Οι πετσέτες της κουζίνας
Εξίσου, περίεργο, αλλά αποδεδειγμένο και βάσει ερευνών. Οι πετσέτες της κουζίνας, κατά προσέγγιση έχουν «φιλοξενούν», γύρω στα 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, δηλαδή 200 χιλιάδες περισσότερα απ’ όσα βρίσκονται στο κάθισμα του WC!

petsetatoualetas

4. Το πληκτρολόγιο
Κι, όμως. Επειδή, συνηθίζουμε να τρώμε πάνω από τον υπολογιστή καθώς δουλεύουμε, τα ψίχουλα πέφτουν στο πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να βρουν πρόσφορο έδαφος τα μικρόβια.

5. Οι πετσέτες του μπάνιου
Είναι η τέλεια εστία για να αναπτυχθούν μικρόβια. Βλέπεις, όταν σκουπιζόμαστε, μεταφέρουμε νεκρά κύτταρα πάνω στις πετσέτες προσφέροντας στα βακτήρια... φαγητό. Γι αυτό, ειδικά τις πετσέτες χεριών θα πρέπει να τις αλλάζουμε πολύ συχνά, ενώ όλες πρέπει να τις πλένουμε σε μεγάλους βαθμούς.

6. Μακριά η οδοντόβουρτσα από το καζανάκι
Έχεις υπόψη σου, πως κάθε φορά που πατάμε το καζανάκι, εκτινάζονται μικροοργανισμοί και μικρόβια; Για το λόγο αυτό, πρέπει να έχεις την οδοντόβουρτσα σου, όσο πιο μακριά γίνεται από την λεκάνη της τουαλέτας.

7. Το τηλεκοντρόλ
Σύμφωνα, με έρευνα του πανεπιστημίου της Virginia, τα τηλεκοντρόλ είναι η τέλεια εστία για ανάπτυξη μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών. Αν σκεφτείς πόσες φορές τα χρησιμοποιούμε και πόσα χέρια τα πιάνουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved