Δείτε με ποιούς τρόπους το τούλι, το μαλακτικό και η σκόνη πλυντηρίου θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

Δύσκολοι λεκέδες, άλατα και δυσοσμία στο μπάνιο είναι συχνά φαινόμενα στην καθημερινότητά μας. Αν λοιπόν θέλετε να δείτε τις βρύσες να λάμπουν απαλλαγμένες από τα άλατα, την επιφάνεια του ηλεκτρικού σίδερου πεντακάθαρη και το μπάνιο σας να ...μοσχομυρίζει, δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές-προτάσεις:

Δείτε με ποιούς τρόπους το τούλι, το μαλακτικό και η σκόνη πλυντηρίου θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

Τούλι

Όταν πλένετε τις βρύσες αντί να τις στεγνώσετε με πανί τρίψτε τις με ένα στεγνό τούλι. Τα άλατα θα εξαφανιστούν αμέσως και το ανοξείδωτο μέταλλο θα λάμψει στη στιγμή. Επίσης το τούλι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το σφουγγάρι των πιάτων καθαρίζοντας και γυαλίζοντας πλακάκια και πλαστικές επιφάνειες. Επομένως την επόμενη φορά που θα πάτε σε γάμο ή βαφτίσια, φάτε τα κουφέτα και κρατήστε το τούλι.

Σπασμένη λάμπα
Αν τύχει να σας σπάσει μια λάμπα είναι δύσκολο να την ξεβιδώσετε. Κλείστε τον γενικό, βυθίστε μια ωμή πατάτα στο σημείο που έσπασε η λάμπα και απλά ξεβιδώστε.

Κεριά
Για να έχουν τα κεριά σας διπλάσια διάρκεια ζωής, βάλτε τα στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά μπορείτε να φυλάτε τα κεριά μέσα στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο τα κεριά θα κρατούν περισσότερο, θα καίγονται σε ευθεία μέχρι κάτω, δε θα στάζουν και αν είναι αρωματικά η μυρωδιά τους κατά την καύση θα είναι πιο έντονη.

Σίδερο
Αν το σίδερό σας έχει «κολλήσει» σε κάποιο ρούχο ή με τον καιρό έχει μαζέψει βρωμιές στην πλάκα του και δεν γλιστρά επάνω στα ρούχα σας, δοκιμάστε να σιδερώσετε για λίγη ώρα ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και η επιφάνεια της πλάκας θα γυαλίσει και πάλι.

Καλαθάκι μπάνιου
Το καλαθάκι του μπάνιου ειδικά το καλοκαίρι μυρίζει άσχημα ακόμη και όταν δεν είναι γεμάτο. Για να μην αλλάζετε σακούλα 3 φορές την ημέρα, ρίξτε μέσα στο καλαθάκι λίγο χαρτί κουζίνας στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγο μαλακτικό ρούχων. Κάθε φορά που θα ανοίγει το καλαθάκι θα μυρίζει φρεσκάδα.

Λεκάνη τουαλέτας
Για να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σε βάθος ρίξτε από βραδύς μέσα δύο κύπελλα σκόνη πλυντηρίου. Την επόμενη μέρα απλά τραβήξτε το καζανάκι και η λεκάνη σας θα λάμπει.

Τρίφτης
Πριν τρίψετε το τυρί στον τρίφτη περάστε την επιφάνεια κοπής με λίγο λάδι. Το καθάρισμα του τρίφτη μετά θα είναι παιχνίδι.

Το νερό από τα μακαρόνια
Όταν βράζετε πατάτες ή μακαρόνια χρησιμοποιήστε το νερό για να ποτίσετε τα φυτά σας. Το άμυλο θα τα δυναμώσει.

Πώς να καθαρίσετε τα παπούτσια σας
Αν τα παπούτσια σας έχουν λεκέδες μπορείτε απλά να τα τρίψετε με λίγο ξίδι.
Αν θέλετε να τα γυαλίσετε μουσκέψτε ένα πανάκι με λίγο λάδι ή λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε τα ελαφρά. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved