Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό antivirus για συσκευές android

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφέρει για την αύξηση στις επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές android, όπως είναι τα smartphones και τα tablets. Επίσης, είχαμε τονίσει ότι είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσουμε λογισμικό antivirus για να αυξήσουμε το βαθμό προστασίας από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό antivirus για συσκευές android

Ποιο είναι όμως το καλύτερο λογισμικό antivirus;
Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές, άλλες πιο γνωστές και άλλες λιγότερες «διαφημισμένες». Το ανεξάρτητο ινστιτούτο ασφάλειας πληροφορικής, AV-Test προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αξιολόγηση των λογισμικών antivirus. Σύμφωνα με την τελευταία του έκθεση, η αξιολόγηση των εν λόγω λογισμικών απεικονίζεται στην ακόλουθη εικόνα. Η έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.

ANTIVIRUS

Το αξιόπιστο site Tom’s Guide στην πρόσφατη αξιολόγησή του για τα διαθέσιμα λογισμικά antivirus κατέληξε στο αποτέλεσμα που απεικονίζεται στην επόμενη εικόνα.

ANTIVIRUS2

Με τι κριτήρια επιλέγω ένα λογισμικό antivirus;
Πριν προβούμε σε εγκατάσταση ενός λογισμικού antivirus, θα πρέπει πρώτα να διαβάσουμε στο διαδίκτυο για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή.

Μετά την μελέτη, θα πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε να προστατέψουμε. Πόσες συσκευές; Τι λογισμικό; Μήπως θέλουμε να προστατέψουμε και τους υπολογιστές μας που «τρέχουν» σε Windows; Τι χρήματα διαθέτουμε;

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτήματα, τα κριτήρια που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι τα ακόλουθα:
1. Πόσο κοστίζει το λογισμικό και τι δυνατότητες προσφέρει. Υπάρχουν λύσεις που με ένα κόστος περίπου 40€ το χρόνο μπορείς να προστατέψεις τόσο τις android συσκευές όσο και τους υπολογιστές με windows. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι επιτυγχάνεται κεντρική διαχείριση όλων των συσκευών και όλες παραμένουν ενημερωμένες.
2. Τι χρήματα διαθέτω. Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες λύσεις οι οποίες είναι δωρεάν – εντελώς δωρεάν – με τις ελάχιστες απαιτούμενες δυνατότητες.

Τελικά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους και απόδοσης του λογισμικού.
Το πιο σημαντικό όμως είναι να προβούμε στην εγκατάσταση του λογισμικού antivirus, όχι μόνο στις συσκευές android αλλά και σε όλους τους υπολογιστές που διαθέτουμε.

Τάσος Αραμπατζής
Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
Σύμβουλος Διαχείρισης και Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved