Ανησυχητικά νέα για τους γονείς που δίνουν πιπίλες στα παιδιά τους!

Πιπίλα! Ένα βρεφικό αντικείμενο που γλυτώνει αρκετούς γονείς, από τη γκρίνια, το κλάμα και την ανησυχία του βρέφους, σωστά;

Ανησυχητικά νέα για τους γονείς που δίνουν πιπίλες στα παιδιά τους!

Πρόκειται για ένα μικρό, μαλακό αντικείμενο που κάνει θαύματα μόλις τα μωράκια το τοποθετήσουν στο στόμα τους. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι πολλά νεογέννητα που κοιμούνται με πιπίλα, δεν κινδυνεύουν από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν και οι γονείς που είναι αρνητικοί στη χρήση της πιπίλας. Αυτό το διεπίστωσε ακόμη και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν τον κατέκριναν που επιτρέπει στην τετράχρονη κόρη του, να χρησιμοποιεί ακόμη την πιπίλα της.

Ωστόσο ακόμη και οι γονείς που επιτρέπουν τη χρήση πιπίλας, γνωρίζουν ότι η αλόγιστη χρήση της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο θηλασμό ακόμη και στην ανάπτυξη των δοντιών του παιδιού.

Πείτε αντίο στην πιπίλα μια για πάντα!

Μια νέα έρευνα έρχεται να δώσει ακόμη έναν λόγο στους γονείς για να μη χρησιμοποιούν την πιπίλα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia άκουσαν από έξι μηνών μωρά, που κάποια είχαν χρησιμοποιήσει πιπίλες και κάποια όχι, τις ομιλίες τους. Όταν τα μωρά είχαν παιχνίδια οδοντοφυΐας στο στόμα τους, οι ερευνητές δεν μπορούσαν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ των δύο ήχων. Όταν αφαίρεσαν από το στόμα των μωρών τα παιχνίδια αυτά τότε μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τις διαφορές.

Πιπίλα. Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η ελευθερία να κάνουν μικρές κινήσεις με τη γλώσσα τους και να αρθρώσουν κάποια λέξη όταν ακούνε την ομιλία μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αντίληψη των ήχων, που μπορούν να έχουν τα βρέφη», είπε η επικεφαλής της έρευνας Janet Werker.

Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι τα μωρά δεν μπορούν να κινήσουν τη γλώσσα τους για να μιμηθούν τους διάφορους ήχους ομιλίας που ακούνε.

Οι ερευνητές της μελέτης τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει να πάρουν μακριά από τα παιδιά τις πιπίλες ή τα παιχνίδια οδοντοφυΐας, απλά θα πρέπει να σκεφτούν πόσο χρόνο θα αφήνουν τα παιδιά τους να τα χρησιμοποιούν ώστε να μένει ελεύθερη η γλώσσα τους να κινείται και να μιμείται τους διάφορους ήχους της ομιλίας.

Image via iStock.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved