Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Τα παιδιά μέσα από το μπάσκετ θα μάθουν να σέβονται και να κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων»

Και ποιος δεν γνωρίζει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον μπασκετμπολίστα της δικής μου της γενιάς, τον καλύτερο «σουτέρ» με 25 τίτλους να βαραίνουν την πλάτη του.

Φραγκίσκος Αλβέρτης: «Τα παιδιά μέσα από το μπάσκετ θα μάθουν να σέβονται και να κερδίζουν τον σεβασμό των άλλων»

Έκτος από μπασκετμπολίστας όμως, είναι και μπαμπάς δύο αξιολάτρευτων αγοριών, του Καρόλου, 15 ετών και του Θοδωρή, 3 ετών, που έχει αποκτήσει μαζί με τη σύζυγό του, Άντα Θωμά. Μετά από πολλά χρόνια ενεργούς δράσης στην ομάδα του Παναθηναϊκού, το 2009 και μετά την κατάκτηση από τον Παναθηναϊκό του πρωταθλήματος της περιόδου, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ανακοίνωσε την αποχώρησή του σε ηλικία 35 ετών.

---------------------------------------------------------------------------------------------------098 1

Ποτέ όμως δεν έφυγε από την ομάδα που αγάπησε και τον στήριξε. Τα τελευταία έξι χρόνια κατείχε τον τίτλο του team manager του Παναθηναϊκού ενώ διετέλεσε μια χρονιά (2014) και προπονητής της ομάδας κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Τώρα, θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει όλες του τις γνώσεις γύρω από το μπάσκετ στα νέα παιδιά, ο «Φράνκι» από τη θέση του διευθυντή των ακαδημιών της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, θα προσπαθήσει να δει τα νέα παιδιά όπως οραματίζεται, με τη βοήθεια των προπονητών Κώστα Τσαρτσαρή, Γιώργου Καλαϊτζή, Μιχάλη Ραχοβίτσα και Τσικλήρα Άγγελου.

Τι σημαίνει μπάσκετ για εσένα;
Το μπάσκετ, είναι η καθημερινότητα μου, ο τρόπος ζωής μου, με λίγα λόγια όλη μου η ζωή. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή της ζωής μου χωρίς το μπάσκετ.

Τι μπορεί να μάθει ένα παιδί από το μπάσκετ;
Το κάθε παιδί θα μπορέσει να μάθει μέσα από το μπάσκετ να σέβεται τους άλλους αλλά και να κερδίζει τον σεβασμό των άλλων. Θα μάθει να συναγωνίζεται σε υγιείς συνθήκες, όπου η νίκη και η ήττα είναι και τα δύο μέρος του παιχνιδιού ενώ θα αποκτήσει βάσεις, αξίες και αρχές που θα αποτελέσουν εφόδια, όχι μόνο στην πορεία του και στην εξέλιξή του στο μπάσκετ, αλλά και γενικότερα στη ζωή του.

Ο Κάρολος και ο Θοδωρής αγαπούν το μπάσκετ;
Ναι! Ο μεγάλος μου γιος παίζει μπάσκετ ενώ ο μικρός προσπαθεί να παίξει στις παιδικές πλαστικές μπασκέτες όσο μπορεί.

---------------------------------------------------------------------------------------------------098 2

Γιατί ένας γονιός να επιλέξει την ακαδημία της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ;
Αυτό που θα πω, ίσως ακουστεί εγωιστικό αλλά πρώτον στην ακαδημία έχουμε την εμπειρία πολλών χρόνων. Δεύτερον, ξέρουμε ξεκάθαρα τι θέλουμε και τι μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά που θα επιλέξουν να τα προπονήσουμε και τρίτον με την τεχνογνωσία μας προσπαθούμε να κάνουμε κάτι πρότυπο για την Ελλάδα.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προπονητή;
Πολύ σημαντικός. Είναι εκείνος που θα μάθει στο παιδί όχι μόνο την τεχνική και τα μυστικά του μπάσκετ αλλά και το πώς θα λειτουργεί σαν ομάδα. Έχει όχι μόνο το ρόλο του προπονητή αλλά και το ρόλο του παιδαγωγού και του δασκάλου. Είναι εκείνος που θα βοηθήσει τα νέα παιδιά να δυναμώσουν σωματικά, θα τα εμπνεύσει και θα τα καθοδηγήσει. Στις μικρότερες ηλικίες έχει και τον ρόλο του εμψυχωτή, καθώς η προπόνηση έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα, βοηθώντας έτσι μέσα από το παιχνίδι να βοηθήσουν τους μικρούς αθλητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Πώς αισθάνεσαι για αυτό σου το εγχείρημα;
Έχω μεγάλη αγωνία. Θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά και θέλω οι κόποι όλων μας στην ακαδημία να πιάσουν τόπο. Θέλω και θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά αθλητών με αξίες και απαράβατες αρχές.

Αν θέλετε και εσείς να στείλετε τα παιδιά σας στην ακαδημία της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί τους!

---------------------------------------------------------------------------------kids 3

PAO BC ACADEMY
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 14ο ΧΛΜ Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ: Κηφισίας 37, Μαρούσι (ΜΕΣΑ ΣΤΟ ALL STAR ARENA)
T: 210-3503279
M: 6931109019
Ε-MAIL: info@paobcacademy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved