Αλλάζουν έως τις 30 Ιουνίου οι παιδικές χαρές των δήμων σύμφωνα με νέες προδιαγραφές ασφαλείας

Κάνοντας μια βόλτα στις παιδικές χαρές της γειτονιάς σας, πρέπει να παρατηρήσατε ότι έχουν αλλάξει. Για την ακρίβεια, οφείλουν να έχουν γίνει ...καινούριες! Ή τουλάχιστον θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Αλλάζουν έως τις 30 Ιουνίου οι παιδικές χαρές των δήμων σύμφωνα με νέες προδιαγραφές ασφαλείας

Κι αυτό γιατί με κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που στάλθηκε στους δήμους όλης της χώρας, εγκρίνεται η πραγματοποίηση δαπανών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Με γνώμονα και μόνο την ασφάλεια των παιδιών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι' αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved