Τζένη Μπότση: Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις συνταγές έφτιαξε με φρέσκα υλικά

Instagram / jennybotsi

Τι ετοίμασε για την οικογένειά της η αγαπημένη ηθοποιός.

Μετά από ένα υπέροχο καλοκαίρι στην Ικαρία, η Τζένη Μπότση επέστρεψε στην Αθήνα και στη νέα της καθημερινότητα που περιστρέφεται πρωτίστως γύρω από την κόρη της: σχολείο, διάβασμα, δραστηριότητες.

Η κόρη της Τζένης Μπότση ποζάρει με τη λατρεμένη της νονά, Κατερίνα Βρανά

Η ηθοποιός δεν είναι συστηματικά ενεργή στα social καθώς ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο, ανάλογα με τις …στιγμές.

Πριν μερικές ημέρες λοιπόν, είδαμε σε insta stories της όλα όσα μαγείρεψε σε μια μέρα και τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Γιατί η Τζένη Μπότση έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, ετοιμάζοντας όχι μία αλλά τέσσερις συνταγές: δύο γλυκές και δύο αλμυρές (οι δύο τελευταίες με υλικά από τον κήπο της).

Τζένη Μπότση: Φωτογραφίζεται ως «αθάνατη Ελληνίδα μάνα»

1η συνταγή: Κολοκυθόσουπα

Η πρώτη συνταγή ήταν μια κολοκυθόσουπα από τον κήπο, όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Eίναι βελουτέ και δείχνει τόσο λαχταριστή. Και μπορεί να μην έδωσε αναλυτική συνταγή, ωστόσο αν θέλετε να φτιάξετε μία τώρα που φθινοπωριάζει, πατήστε εδώ.

2η συνταγή: Μελιτζάνες στον φούρνο

Η ηθοποιός δεν μαγείρεψε τις κλασικές μελιτζάνες στον φούρνο. Έκανε όμως κάτι πρακτικό: μάζεψε μελιτζάνες από τον κήπο, τις έπλυνε, τις έκοψε σε μικρά κομμάτια και τις έψησε για λίγο στον φούρνο. Αφού κρύωσαν τις αποθήκευσε στην κατάψυξη. Έτσι, κάθε φορά που θα χρειάζεται μελιτζάνες, θα τις έχει έτοιμες.

Instagram@jennybotsi

3η συνταγή: Κέικ με λάδι και μέλι

Τώρα που έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και αναζητάτε συνεχώς ιδέες για κολατσιό, προσθέστε στη λίστα σας και αυτή την επιλογή: κέικ με λάδι και μέλι. Είναι νόστιμο και σούπερ θρεπτικό. Για να φτιάξετε ένα παρόμοιο, πατήστε εδώ.

4η συνταγή: Μαρμελάδα σύκο

Η τελευταία συνταγή της ηθοποιού, ήταν σπιτική μαρμελάδα σύκο. Αυτή την εποχή δύσκολα θα βρείτε ώριμα σύκα, αν ωστόσο είστε τυχερές, φτιάξτε έστω κι ένα μικρό βαζάκι. Είναι πεντανόστιμη και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας!

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια φρέσκα σύκα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κούπα νερό

Πώς θα τη φτιάξετε:

  1. Πλύνετε πολύ καλά τα σύκα σας και κόψτε τα στα τέσσερα.
  2. Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε μέσα το νερό.
  3. Μόλις πάρει μια βράση ρίξτε μέσα τα σύκα σας και χαμηλώστε την εστία της φωτιάς.
  4. Ανακατέψτε.
  5. Μόλις αρχίσουν να λιώνουν τα σύκα προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
  6. Ανακατέψτε καλά και αφαιρέστε τον αφρό με μια κουτάλα.
  7. Πιέστε ελαφρώς τα σύκα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  8. Θα χρειαστείτε περίπου 50 λεπτά συνολικά για να φτιάξετε τη μαρμελάδα σας.
  9. Αφήστε έπειτα να κρυώσει η μαρμελάδα σας στην κατσαρόλα.
  10. Αποθηκεύστε σε γυάλινα βάζα και σφραγίστε καλά. Φυλάξτε τη σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved