Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος για να διατηρείτε τα μαχαίρια σας κοφτερά
Το εργαλείο που πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας για έχετε πάντα κοφτερά μαχαίρια.
Πιθανόν να έχετε ακούσει πώς ένα κοφτερό μαχαίρι είναι πιο ασφαλές από ένα μαχαίρι που δεν κόβει.
Πώς λοιπόν μπορείτε να ακονίσετε τα μαχαίρια στο σπίτι για να κόβετε και να καθαρίζετε με ευκολία, λαχανικά, κρέατα, φρούτα;
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να ακονίσετε τα ψαλίδια και τα μαχαίρια που δεν κόβουν
Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι μια κεραμική ράβδο ακονίσματος. Όχι από ανοξείδωτο ατσάλι ή από άλλο μέταλλο, αλλά κεραμική.

Γιατί οι κεραμικές ράβδοι ακονίζουν καλύτερα από τις μεταλλικές
Οι παραδοσιακές μεταλλικές ράβδοι ακονίσματος κυρίως ισιώνουν την άκρη της λεπίδας αντί να την ακονίζουν. Φανταστείτε να προσπαθείτε να λύσετε έναν κόμπο με τα δάχτυλα αντί να χρησιμοποιείτε μια χτένα. Η λεπίδα φαίνεται καλύτερη, αλλά δεν είναι πραγματικά κοφτερή.
Οι κεραμικές ράβδοι λειτουργούν διαφορετικά. Στην ουσία αφαιρούν μικροσκοπικές ατέλειες, δημιουργώντας σταδιακά μια πιο κοφτερή άκρη. Επιπλέον, δεν καταστρέφουν τη λεπίδα αφαιρώντας υπερβολικό μέταλλο, όπως κάνουν ορισμένα ηλεκτρικά ακονιστήρια. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να διατηρείτε τα μαχαίρια σας κοφτερά χωρίς να μειώνετε τη διάρκεια ζωής τους.
Το tip της μαμάς: Τα λάθη που κάνετε και δεν κόβουν τα μαχαίρια
Πώς να χρησιμοποιήσετε μια κεραμική ράβδο σαν επαγγελματίας
Δεν χρειάζονται ειδικές ικανότητες για να ακονίσετε τα μαχαίρια σας. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:
- Κρατήστε την κεραμική ράβδο κάθετα – σταθερή και στραμμένη προς τα κάτω, κατά προτίμηση με την άκρη της να ακουμπά σε μια διπλωμένη πετσέτα πάνω στον πάγκο.
- Τοποθετήστε τη λεπίδα του μαχαιριού σε γωνία περίπου 15 μοιρών ως προς τη ράβδο. Σκεφτείτε τη μέση απόσταση ανάμεσα στο κάθετο και το επίπεδο.
- Σύρετε το μαχαίρι προς τα κάτω και λοξά κατά μήκος της ράβδου, καλύπτοντας όλη την πλευρά της λεπίδας.
- Επαναλάβετε 5 με 10 φορές σε κάθε πλευρά - χωρίς βιασύνη. Ομαλές, σταθερές κινήσεις είναι το κλειδί.
- Δοκιμάστε το μαχαίρι κόβοντας ένα φύλλο χαρτί ( θα πρέπει να το κόβει με ευκολία).
Δεν χρειάζεται να το κάνετε καθημερινά. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή, αν χρησιμοποιείτε συχνά τα μαχαίρια σας. Έτσι διατηρείτε την κόψη κοφτερή και αποφεύγετε τη φθορά που προκαλεί το επιθετικό ακόνισμα.

Πώς πρέπει να καθαρίζετε τα μαχαίρια της κουζίνας (vid)
Μπόνους τρικ
Δεν έχετε κεραμική ράβδο; Πάρτε ένα κεραμικό πιάτο. Το τραχύ κάτω μέρος στην πίσω πλευρά μπορεί να λειτουργήσει σαν πρόχειρη επιφάνεια ακονίσματος. Περάστε απαλά τη λεπίδα μερικές φορές από εκείνο το σημείο και πιθανόν να δείτε αξιοσημείωτη διαφορά στο μαχαίρι.
Φυσικά, αυτό δεν αντικαθιστά μια καλή κεραμική ράβδο, αλλά είναι ένα πρακτικό κόλπο όταν δεν έχετε τίποτε άλλο.
Εσείς, έχετε δοκιμάσει ποτέ να ακονίσετε με κεραμική ράβδο ή το πίσω μέρος ενός πιάτου; Ποιο είναι το δικό σας μυστικό στην κουζίνα για κοφτερά εργαλεία;
με πληροφορίες από το cmu.fr