Η Έλενα Ασημακοπούλου φτιάχνει τα πιο λαχταριστά γεμιστά για την οικογένειά της
Τα γεμιστά της Έλενας είναι η απόδειξη πως η μαγειρική δεν θέλει χρόνο, αλλά αγάπη.
instagram@elena_asimakopoulou
Η Έλενα Ασημακοπούλου, γνωστή ηθοποιός, επιχειρηματίας και αφοσιωμένη μαμά, αποδεικνύει πως η μαγειρική μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης που χωρά ακόμα και στο πιο απαιτητικό πρόγραμμα. Πρόσφατα, μέσα από τον λογαριασμό της στα social media, μας έδειξε ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό που ετοίμασε για την οικογένειά της: παραδοσιακά γεμιστά με ντομάτες και πιπεριές.
Η φωτογραφία της, με ζουμερές ντομάτες και πράσινες πιπεριές γεμισμένες με αρωματική γέμιση και περιτριγυρισμένες από λαχταριστές πατάτες, έγινε αμέσως viral. Και όχι άδικα! Τα γεμιστά είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όλη την οικογένεια – υγιεινά, θρεπτικά και απολαυστικά.

instagram@elena_asimakopoulou
Έλενα Ασημακοπούλου: Μια μαμά που βρίσκει λύσεις και δημιουργεί αξέχαστες στιγμές με την κόρη της
Συνταγή για γεμιστά
Για όσες μαμάδες εμπνεύστηκαν από το πιάτο της Έλενας και θέλουν να φτιάξουν τα δικά τους γεμιστά, η συνταγή είναι παραδοσιακή και δοκιμασμένη:
Υλικά
- 8 ντομάτες
- 4 πράσινες πιπεριές (ή κόκκινες/κίτρινες/πορτοκαλί για πιο γλυκιά γεύση)
- 1–2 μελιτζάνες
- 5–6 πατάτες κομμένες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια , ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια ρύζι (για ριζότο)
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Προαιρετικά: 250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
Έλενα Ασημακοπούλου: Η κόρη της ταΐζει το νεογέννητο μωρό της οικογένειας
Εκτέλεση
- Κόψτε τα καπάκια από τις ντομάτες και αδειάστε τη σάρκα τους με κουτάλι. Κρατήστε τη σάρκα σε μπολ για τη σάλτσα.
Κόψτε τα καπάκια από τις μελιτζάνες και αδειάστε τις. Ψιλοκόψτε τη σάρκα και κρατήστε τη για τη γέμιση.
Κόψτε τα καπάκια από τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις ίνες. - Τοποθετήστε τα άδεια λαχανικά σε μεγάλο ταψί. Αλατίστε και προσθέστε λίγη ζάχαρη και λίγο βούτυρο στον πάτο κάθε λαχανικού.
- Σε μπλέντερ, χτυπήστε τη σάρκα από τις ντομάτες, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέστε το κολοκύθι και μετά από 1 λεπτό τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και το σκόρδο.
Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξτε την κονσέρβα ντομάτας και 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει βράση για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τον μαϊντανό και το δυόσμο. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλατοπίπερο. - Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να πιει τα υγρά. Προσθέστε το κολοκύθι, τις μελιτζάνες και το σκόρδο, και συνεχίστε όπως παραπάνω.
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες.
- Γεμίστε τα λαχανικά μέχρι τα 2/3 με τη γέμιση (διογκώνεται στο ψήσιμο). Τοποθετήστε τις πατάτες ανάμεσά τους και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε από πάνω λίγη από τη σάλτσα και τα υγρά της γέμισης. Συμπληρώστε στο ταψί 3 φλιτζάνια νερό .
Κλείστε τα καπάκια των λαχανικών και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο. - Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60–75 λεπτά.
Στο μέσο του χρόνου ψησίματος, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Έλενα Ασημακοπούλου: Oι φωτογραφίες με την κόρη της από τις διακοπές τους στις Μαλδίβες
Tip: Τα γεμιστά είναι υπέροχα ζεστά, αλλά και κατευθείαν από το ψυγείο! Συνδυάζονται τέλεια με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: mygreekdish.com