Αυτό το έξυπνο hack κατάψυξης του κιμά θα μπορούσε να «διπλασιάσει» τον χώρο στην κατάψυξη

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύετε τον κιμά στην κατάψυξη.

Αυτό το έξυπνο hack κατάψυξης του κιμά θα μπορούσε να «διπλασιάσει» τον χώρο στην κατάψυξη
Bigstock

Ο τρόπος που αποθηκεύετε τα τρόφιμα στην κατάψυξη, μπορεί να διασφαλίσει πολύτιμο χώρο. Επιπλέον, βοηθά να τα βρίσκετε με σχετική ευκολία χωρίς να ...αδειάσετε το ράφι μέχρι να ανακαλύψετε τα κατεψυγμένα λαχανικά ή το κατεψυγμένο κρέας που ψάχνετε.

To tip της μαμάς: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν καταψύχετε μοσχαρίσιο κιμά

Πώς να καταψύξετε τον κιμά: το κόλπο του «flat-pack»

Ξεκινήστε λοιπόν από τον κιμά και θα διαπιστώσετε πόσο χώρο θα κερδίζετε στην κατάψυξη αν τον αποθηκεύετε σωστά. Ξεχάστε το να τον πετάτε σαν μια μπάλα μέσα στη σακούλα, υπάρχει άλλο κόλπο κι είναι πολύ απλό:

Βήμα 1: Τοποθετήστε τον φρέσκο κιμά μέσα σε μια σακούλα που σφραγίζει.

kimas-katapsiksi-(1).jpg

πηγή: amp.taste.com.au

Βήμα 2: Με τη σακούλα ακόμα ανοιχτή, πιέστε με την παλάμη σας τον κιμά ώστε να γίνει επίπεδος και να αποκτήσει ορθογώνιο σχήμα.

kimas-katapsiksi-(2).jpg

πηγή: amp.taste.com.au

Βήμα 3: Πάρτε ένα καλαμάκι ή ένα ξυλάκι και πιέστε το πάνω στο ορθογώνιο ώστε να χωρίσετε τον κιμά σε τέσσερα μέρη – δεν χρειάζεται να το σπρώξετε μέχρι κάτω.

kimas-katapsiksi-(3).jpg

πηγή: amp.taste.com.au

Βήμα 4: Πιέστε απαλά για να φύγει ο περιττός αέρας από τη σακούλα (αυτό θα αποτρέψει την αλλοίωση από τον πάγο). Κλείστε τη σακούλα, βάλτε ετικέτα με ημερομηνία και καταψύξτε για έως 3 μήνες.

kimas-katapsiksi-(4).jpg

πηγή: amp.taste.com.au

Μπορείτε να στοιβάξετε περισσότερες γεμάτες σακούλες τη μία πάνω στην άλλη, αξιοποιώντας στο έπακρο τον πολύτιμο χώρο στον καταψύκτη. Και όταν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τον κιμά, απλώς σπάτε όσες μερίδες χρειάζεστε, χρησιμοποιώντας τις γραμμές που χαράξατε πριν την κατάψυξη.

Tips για μαμάδες: Πόσες μέρες διατηρείται ο κιμάς στο ψυγείο;

Πώς να ξεπαγώσετε τον κιμά

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε τον κιμά είναι στη συντήρηση του ψυγείου. Βγάζετε το κομμάτι που θέλετε από το βράδυ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την επομένη. Με τον τρόπο αυτό το τρόφιμο ξεπαγώνει σιγά σιγά και με απόλυτη ασφάλεια. Θυμηθείτε πάντα να τοποθετείτε τον κιμά σε ένα μπολ για να μη στάξουν υγρά.

Σε κρύο νερό

Αν δεν προνοήσατε να βγάλετε έγκαιρα τον κιμά από την κατάψυξη, έχετε την εναλλακτική του κρύου νερού. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τοποθετήστε τον μέσα αλλάζοντας το νερό κάθε 30'. Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται από τους περισσότερους για γρήγορη απόψυξη. Ωστόσο, δεν θεωρείται και η πλέον αποτελεσματική λύση καθώς ο κιμάς δεν ξεπαγώνει ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ορισμένα μέρη μπορεί αν είναι λίγο παγωμένα, άλλα να έχουν ξεπαγώσει και άλλα να αρχίσουν να ...ψήνονται.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved