Οι viral πασχαλινές συνταγές της Δέσποινας Βανδή που πρέπει να φτιάξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

instagram @desp1navandi

Τα τσουρέκια της Δέσποινας Βανδή και τα κουλούρια της έχουν την τιμητική τους και είναι πρώτα στην αναζήτηση... και όχι άδικα!

Τα φετινά πασχαλινά τραπέζια αναμένεται να μοσχοβολήσουν παράδοση και σπιτική φροντίδα, χάρη για ακόμη μια φορά στις viral συνταγές της αγαπημένης Δέσποινας Βανδή για τσουρέκια και κουλουράκια.

Οι διαδικτυακοί της φίλοι έχουν αποθεώσει τις δημιουργίες της, κάνοντας τις συνταγές της να γίνουν ανάρπαστες. Με κάθε ανάρτησή της να συγκεντρώνει χιλιάδες likes και σχόλια, η Δέσποινα αποδεικνύει πως η αγάπη για την παράδοση και η χαρά της δημιουργίας στην κουζίνα είναι διαχρονικές αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους.

instagram @desp1navandi

Για ακόμη μια χρονιά τα χειροποίητα τσουρέκια και κουλουράκια της Δέσποινας έχουν την τιμητική τους, αποτελώντας πηγή έμπνευσης. Τώρα που η Μεγάλη Εβδομάδα βρίσκεται προ των πυλών, είναι η ιδανική ευκαιρία να ακολουθήσετε τα βήματα της Δέσποινας και να αρωματίσετε το σπίτι σας με τις μυρωδιές των φρεσκοψημένων πασχαλινών εδεσμάτων.

Οι συνταγές της είναι δοκιμασμένες και αγαπημένες από το κοινό της και υπόσχονται σίγουρη επιτυχία.

Σας προτείνουμε να αφιερώσετε χρόνο μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για να δημιουργήσετε τα δικά σας αφράτα τσουρέκια και τραγανά κουλουράκια, ακολουθώντας τις συμβουλές της τραγουδίστριας.

Η συνταγή για μαστιχωτό τσουρέκι της Δέσποινας Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή έχει δώσει αρκετές φορές στο παρελθόν τη συνταγή της επιτυχίας. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε τη και εσείς αν δεν την έχετε φτιάξει ήδη.

https://www.tiktok.com/@desp1navandiofficial/video/7212331138545732870

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 180 γρ. μαγιά
  • 2 1/2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ χλιαρό νερό
  • 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλέ
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!
  2. Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!
  3. Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
  4. Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!
  5. Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη -αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!
  6. Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση. Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
  7. Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!
  8. Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!
  9. Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!
  10. Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!
  11. Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!
  12. Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!
  13. Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!
  14. Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!
  15. Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!
  16. Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!

Τα ακαταμάχητα πασχαλινά κουλουράκια της Δέσποινας Βανδή

Υλικά:

  • 2 γιαούρτια στραγγιστά 2%
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις! Μπορεί και λίγο περισσότερο! Τόσο για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια!

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτετε τελευταίο το αλεύρι!
  2. Δώστε ο,τι σχήμα θέλετε, τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα αλείψτε τα με αυγό και ψήστε τα για 25’ στους 170βαθμούς Κελσίου.
  3. Δε θα χρειαστείτε μίξερ!
  4. Είναι πανεύκολα!
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved