Το χειρότερο λάθος κατά την προετοιμασία της χοιρινής μπριζόλας - Θα είναι σκληρή σαν ...σόλα
Για να είναι η χοιρινή μπριζόλα ζουμερή και ψημένη σωστά, δεν πρέπει να κάνετε αυτό το λάθος.
Η επιτυχία στο να φτιάξετε τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες ξεκινά με την αγορά τους.
Οι ειδικοί συνιστούν να αγοράζετε χοιρινές μπριζόλες από το κρεοπωλείο που εμπιστεύεστε ή να δίνετε σημασία στο χρώμα: πρέπει να είναι ροζ, να μην έχουν σκούρες κηλίδες και να μη στερούνται λίπους ώστε να παραμείνουν ζουμερές στο ψήσιμο.

Μαριναρισμένες μπριζόλες με ξύδι μπαλσάμικο!
Μαρινάρισμα
Το μαρινάρισμα του κρέατος σε γάλα ή κεφίρ με την προσθήκη φετών κρεμμυδιού είναι μια μέθοδος που θα κάνει πιο αρωματικές τις μπριζόλες ( διίστανται οι απόψεις για το αν το μαρινάρισμα κάνει το κρέας πιο μαλακό και ζουμερό).
Αν και δεν χρησιμοποιούν όλοι οι μάγειρες αυτή τη μέθοδο επειδή πιστεύουν ότι το καλό κρέας δεν χρειάζεται μαρινάρισμα, αν τελικά επιλέξετε να το κάνετε, φροντίστε να το στεγνώσετε καλά πριν το μαγειρέψετε.
Επίσης, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά, όπως γιαούρτι ή μπαχαρικά που μπορούν να εμπλουτίσουν τη γεύση του κρέατος.
Tips για μαμάδες: Μυστικά για τέλειο ψήσιμο χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις
Το λάθος που κάνετε όταν ψήνετε ή τηγανίζετε την χοιρινή μπριζόλα
Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ψήνουν χοιρινές μπριζόλες; Η λάθος θερμοκρασία και ο τρόπος ψησίματος: γυρίζουν συνεχώς την μπριζόλα ή την τρυπάνε για να δουν αν έχει ψηθεί.
Για να ψηθεί σωστά μια χοιρινή μπριζόλα χρειάζεται αρχικά να τη θωρακίσετε σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, δεν θα πρέπει να βγάζουν φλόγες όταν ψήνετε ούτε να είναι στο κάτω μέρος της μπριζόλας, αλλά περιμετρικά.
Ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας αλλά και το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε, εξαρτάται και ο τελικός χρόνος ψησίματος.
Προσοχή: Μην ψήνετε τις χοιρινές μπριζόλες απευθείας από το ψυγείο. Φροντίστε να τις έχετε βγάζει τουλάχιστον 20 λεπτά πιο νωρίς ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά θα γίνουν σκληρές ανεξάρτητα τον τρόπο ψησίματος.

Extra tips
- Η σχάρα ψησίματος και κατ’ επέκταση τα τρόφιμα που θα ψήσετε φροντίστε να απέχουν τουλάχιστον 15 εκατοστά από τα κάρβουνα.
- Για να μη στάζει το λίπος και τα υγρά της μπριζόλας καθώς ψήνεται απευθείας πάνω στα κάρβουνα και δημιουργούν μικρές αναφλέξεις, χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο στην σχάρα.
Με πληροφορίες από svejkovokoryto.cz, mashed.com