Το tip της μαμάς: Πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα και τα βακτήρια στο μαξιλάρι χωρίς να το πλύνετε

Ο τρόπος είναι πολύ απλός και δεν κοστίζει.

Το tip της μαμάς: Πώς να απαλλαγείτε από τα ακάρεα και τα βακτήρια στο μαξιλάρι χωρίς να το πλύνετε
Bigstock

Τα μαξιλάρια λόγω της καθημερινής χρήσης, συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς, νεκρά κύτταρα και έλαια του δέρματος, ακάρεα, βακτήρια, μύκητες.

Τα ακάρεα δεν μεταφέρουν ασθένειες όμως τα περιττώματά τους είναι σύνηθες αλλεργιογόνο και μπορεί να προκαλέσουν κρίση άσθματος.

Πώς να διατηρήσετε καθαρό το μαξιλάρι χωρίς να το πλύνετε

Για να διατηρείτε καθαρό το μαξιλάρι που χρησιμοποιείτε καθημερινά, θα πρέπει να το πλένετε, να το αερίζετε και να το αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το μαξιλάρι πρέπει να πλένεται βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή (τα περισσότερα μαξιλάρια φέρουν σχετική ένδειξη στην ετικέτα τους), να αερίζεται και να εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά.

Young Woman Sleeping Well In Bed Hugging Soft White Pillow. Girl Resting, Good Night Sleep. Woman Sl

Αυτό είναι και το κόλπο που προτείνει και η Danielle στον προσωπικό της λογαριασμό στο Insragram (@ danielle_homelife): τοποθετεί σε μια απλώστρα τα μαξιλάρια, χωρίς μαξιλαροθήκες και τα αφήνει στον ήλιο για να «απολυμανθούν».

«Το να αερίζετε τα μαξιλάρια σας στον ήλιο θα σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα ακάρεα της σκόνης, τα αλλεργιογόνα και κάθε άλλο κρυμμένο βακτήριο. Απλά προσέξτε να μην τα αφήσετε πολύ ώρα για να αποφύγετε τυχόν αποχρωματισμό», συμβουλεύει η Danielle.

https://www.instagram.com/reel/C5bZEJvK25u/

Αν μη τι άλλο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη συμβουλή της καθώς είναι πανεύκολη και δεν κοστίζει κάτι.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι

Αν και η «διάρκεια ζωής» του μαξιλαριού αποτελεί ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ των ειδικών, ο Robert Oexman, διευθυντής του Ινστιτούτου Sleep to Live, το οποίο μελετά την επίδραση που έχουν το περιβάλλον και οι συνήθειές μας στην ποιότητα του ύπνου, αναφέρει πως πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε έξι μήνες. Άλλοι ειδικοί, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάζουμε μαξιλάρι κάθε δύο χρόνια (!)

Τηρώντας βέβαια τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο, τίναγμα, στέγνωμα στον ήλιο) μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού σας.

Tips για μαμάδες: Έτσι πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια ύπνου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved