Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να αποκτήσουν τα μαξιλάρια σας τον χαμένο τους όγκο

Έξυπνοι τρόποι για να γίνουν ξανά τα μαξιλάρια σας αφράτα.

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να αποκτήσουν τα μαξιλάρια σας τον χαμένο τους όγκο
Bigstock

Τα μαξιλάρια, είτε αυτά που κοιμάστε είτε αυτά του καναπέ, μετά από κάποιο διάστημα παύουν να είναι αφράτα και φουσκωτά.

Αποκτούν καμπυλώσεις στο κέντρο και χάνουν σταδιακά τον όγκο τους.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση με μερικά απλά DIY κόλπα.

maxsilari-ypnos.jpg

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας

Είναι ίσως ο πιο απλός τρόπος για να παραμείνουν τα μαξιλάρια σας αφράτα. Κάθε φορά που στρώνετε το κρεβάτι ή τακτοποιείτε τα μαξιλάρια στον καναπέ, «αφρατέψτε» τα με τα χέρια σας.

Ξεκινήστε βάζοντας το μαξιλάρι στην αγκαλιά σας. Στη συνέχεια, σπρώξτε το μαξιλάρι μέσα και έξω για 30 δευτερόλεπτα ( σε κάθε πλευρά).

Κάντε μασάζ στο μαξιλάρι σας

Ένα καλό μασάζ σας χαλαρώνει και σας ανακουφίζει. Σωστά; Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνετε μασάζ και στα μαξιλάρια. Εντοπίστε τις ογκώδεις περιοχές μέσα στο μαξιλάρι. Στη συνέχεια προσπαθήστε με τα δάχτυλά σας να σπάσετε αυτά τα κομμάτια ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.

maxilaropolemos.jpg

Σωστό πλύσιμο

Πριν πλύνετε τα μαξιλάρια, δείτε τη σωστή θερμοκρασία που αναγράφεται στην ετικέτα και το υλικό τους. Για παράδειγμα, τα πουπουλένια μαξιλάρια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο καθώς μπορεί να αχρηστευθούν ή να μυρίζουν έντονα ( ακόμα κι αν έχουν στεγνώσει).

Μια έξυπνη λύση είναι να βάλετε στον κάδο πλύσης με τα μαξιλάρια ένα μπαλάκι του τένις μέσα σε μια κάλτσα. Θα κάνει τα μαξιλάρια πιο αφράτα και φουσκωτά.

Αφήστε τα μαξιλάρια στον ήλιο

Ο ήλιος είναι η καλύτερη λύση για τα μαξιλάρια σας. Τοποθετήστε τα σε μια απλώστρα και αφήστε τα στον ήλιο για αρκετές ώρες. Δεν αερίζονται μόνο αλλά παράλληλα ανακτούν τον χαμένο τους όγκο καθώς λόγω της θερμότητας, τυχόν υγρασία που μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό φεύγει.

Με πληροφορίες από sleepadvisor.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved