To tip της μαμάς: Το έξυπνο κόλπο με το βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα

Είναι τόσο απλό που θα αναρωτιέστε γιατί δεν το σκεφτήκατε νωρίτερα.

To tip της μαμάς: Το έξυπνο κόλπο με το βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα
Bigstock

Τι σχέση έχει το βαμβάκι με την ηλεκτρική σκούπα; Κι όμως, το βαμβάκι με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου θα κάνει το σπίτι της να μοσχομυρίσει.

Βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα

Αν έχετε ηλεκτρική σκούπα με σακούλα, ρίξτε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε μια μπάλα από βαμβάκι και τοποθετήστε την στη σακούλα. Καθώς σκουπίζετε θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα η μυρωδιά του αιθέριου ελαίου αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας σκόνη βανίλιας. Όταν η σκούπα θα είναι σε λειτουργία, ο χώρος θα μυρίζει ευχάριστα.

Τι να προσέξετε

Πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση αυτής της τεχνικής, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτρική σκούπα ή να προκαλέσει προβλήματα στην απόδοσή της. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι δεν είναι υγρό.

A Cardboard Box Full Of Cotton Balls. Close Up.

Το βα,μβάκι έχει πολλές χρήσεις.

Bigstock

Τι δεν πρέπει να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα

Σπασμένα γυαλιά

Τα κομμάτια γυαλιού μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα για την ηλεκτρική σκούπα σας. Ακόμα και για τα μοντέλα που δεν έχουν σακούλα, τα θραύσματα γυαλιού είναι πιθανόν να παγιδευτούν στον σωλήνα προκαλώντας ζημιά.

Υγρές τροφές

Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας για να μαζέψετε σούπα, υγρά δημητριακά, κατακάθι καφέ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι καταστρέψετε το εσωτερικό της σκούπας. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να σκουπίσετε τις υγρές τροφές και στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι.

Στάχτη

Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες δεν διαθέτουν φίλτρο που να μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τέτοιου είδους υλικά. Είναι πιθανόν να φράξει την σκούπα ή ακόμα χειρότερα να σκορπιστεί στον αέρα.

Με πληροφορίες από το realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved