Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα πλαστικά δοχεία από το λάδι

Αν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τους λεκέδες λαδιού από τα πλαστικά δοχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα tips που σας προτείνουμε.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα πλαστικά δοχεία από το λάδι
Bigstock

Οι λεκέδες από λάδι δεν βγαίνουν εύκολα από τα πλαστικά δοχεία. Ακόμα κι αν τα πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, δεν καθαρίζουν καλά με αποτέλεσμα να φαίνονται βρόμικα.

Για να καθαρίσουν τα πλαστικά τάπερ από λιπαρούς λεκέδες επιλέξτε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Μαγειρική σόδα και νερό

Γεμίστε το τάπερ με ζεστό νερό κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ανακατεύοντας καλά. Αφήστε το για μισή ώρα και στη συνέχεια τρίψτε το μπολ με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια το σαπουνίζετε και ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Χυμό λεμονιού και ξίδι

Ανακατέψτε τρία κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και δύο κουταλάκια του γλυκού ξίδι σε περίπου δύο λίτρα νερό. Μουλιάστε στο μίγμα το τάπερ για μια ώρα. Στη συνέχεια, καθαρίστε το με ένα πινέλο πριν σαπουνίζετε το πλαστικό δοχείο και το ξεπλύνετε.

Υγρό απορρυπαντικό με χαρτί

Μια χρήστρια του TikTok μοιράστηκε ένα ακόμα κόλπο, ιδιαίτερα απλό, για να καθαρίσετε τους λεκέδες λαδιού από τα πλαστικά δοχεία. Ξεκινήστε βάζοντας στο λερωμένο δοχείο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας ή χαρτί κουζίνας. Κλείστε το τάπερ με το καπάκι και ανακινήστε για περίπου ένα λεπτό. Ανοίξτε το καπάκι και ξεπλύντε το με σφουγγάρι και νερό. Θα διαπιστώσετε ότι τα λίπη έχουν εξαφανιστεί.

Extra tips

H ποιότητα των πλαστικών δοχείων παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο εύκολα ή δύσκολα απομακρύνονται οι λεκέδες λαδιού. Γι΄αυτό αν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε οδοντόκρεμα. Απλώστε την με ένα σφουγγάρι στο εσωτερικό του τάπερ και αφήστε την να δράσει για περίπου ένα τέταρτο. Ξεπλύνετε καλά, σαπουνίστε και ξεπλύντε εκ νέου.

Με πληροφορίες από το slurrp.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved