Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από τον τοίχο

Τρόποι για να καθαρίσετε τον λεκέ λαδιού από τον τοίχο της κουζίνας.

Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από τον τοίχο
Bigstock

Ο λεκές από λάδι είναι μακράν ο πιο συνηθισμένος ειδικά στα ρούχα. Γνωρίζετε λοιπόν από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί ειδικά αν δεν καθαριστεί άμεσα.

Λεκές από λάδι στον τοίχο

Ο συγκεκριμένος λεκές όμως είναι αρκετά συχνός και στην κουζίνα. Πόσες φορές καθώς μαγειρεύετε δεν έχει πιτσιλιστεί ο τοίχος και όχι μόνο τα πλακάκια;

Για να καθαρίσετε το λάδι από τον τοίχο, δοκιμάστε τα ακόλουθα tips:

mageiriki-soda-katharistika.jpg

Μαγειρική σόδα

Καθαρίστε με μαγειρική σόδα ή άμυλο καλαμποκιού το σημείο του τοίχου για να απορροφήσει το λάδι. Απλώς πασπαλίστε τον λεκέ και μετά από αρκετές ώρες ρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να τρίψετε απαλά το σημείο.

Σαπούνι πιάτων

Μια άλλη επιλογή είναι να ρίξετε υγρό σαπούνι πιάτων απευθείας στον λεκέ και να το αφήσετε να δράσει για μια ώρα πριν τομ πλύνετε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ανακατέψτε το σαπούνι πιάτων με ζεστό νερό και τρίψτε απαλά τον λεκέ.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Ξίδι

Το ξύδι μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από λάδι, καθώς διασπά το λίπος. Ανακατέψτε ίσα μέρη ξίδι και νερό και απλώστε το στον λεκέ από λάδι με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί. Απλώς φροντίστε να ξεπλύνετε καλά το σημείο με ένα σφουγγάρι ή ένα καθαρό πανί.

Μπορείτε να αποφύγετε το πιτσίλισμα, ειδικά όταν τηγανίζετε, με το ακόλουθο κόλπο: Κολλήστε αντικολλητικό χαρτί ή διαφημιστικά φυλλάδια με σελοτέιπ στο τοίχο πάνω ακριβώς από την κουζίνα και κάτω από τον απορροφητήρα. Μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα, αφαιρείτε το χαρτί και ο τοίχος ( με ή χωρίς πλακάκια) είναι πεντακάθαρος.

Με πληροφορίες από το merrymaids.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved