Το tip της μαμάς: Επιχείρηση ξεστόλισμα δέντρου - Τρόποι για να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά

Επίσης, πρακτικές ιδέες για την αποθήκευση των χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών.

Το tip της μαμάς: Επιχείρηση ξεστόλισμα δέντρου - Τρόποι για να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά
Bigstock

Και να που ήρθε η στιγμή να ξεστολίσετε το δέντρο και γενικά το σπίτι. Είναι μια άχαρη διαδικασία που προκαλεί και μια μελαγχολία καθώς σηματοδοτεί και επίσημα το τέλος των γιορτών.

Επειδή όμως δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε το ξεστόλισμα , - θα το κάνετε αργά ή γρήγορα- εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο. Έτσι, θα έχετε και χρόνο να συμμαζέψετε το σπίτι αλλά και να ξεκουραστείτε.

Επιχείρηση ξεστόλισμα σπιτιού

Για να γίνει σωστά, μεθοδικά και αποτελεσματικά το ξεστόλισμα θα χρειαστείτε κούτες μεγάλες κι ανθεκτικές όπως και κουτιά παπουτσιών. Ξεκινήστε από το δέντρο που απαιτεί και χρόνο.

Μπάλες

Μη βιαστείτε να ξεκρεμάσετε όλα τα στολίδια από το δέντρο χωρίς να τα τακτοποιείτε. Ξεκινήστε με τις μπάλες βάζοντάς τες σε χάρτινα μικρά κουτιά ή στις αρχικές τους θήκες. Αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο, χρησιμοποιήστε μαλακό χαρτί περιτυλίγματος.

ksestolisma.jpg

Στολίδια

Συνεχίστε με τα λοιπά στολίδια και τοποθετήστε σε επίσης σε μικρότερα κουτιά ή σε σακουλάκια αν δεν είναι εύθραυστα. Αν είναι όμοια ( π.χ. ξύλινα ή υφασμάτινα στολίδια) τα αποθηκεύετε μαζί. Επίσης, μη ξεχνάτε να γράφετε έξω από κάθε συσκευασία, μικρή ή μεγάλη, τι περιέχει μέσα.

Φωτάκια

Τα φωτάκια τυλίξτε τα με τέτοιο τρόπο ώστε την επόμενη φορά να μπορείτε να τα ξετυλίξετε. Χρησιμοποιήστε για παράδειγμα ένα κομμάτι χαρτόνι για να τα τυλίξετε ή ένα ρολό από χαρτί κουζίνας. Επίσης, κάνετε έναν έλεγχο πριν τα αποθηκεύσετε αν λειτουργούν όλα, διαφορετικά ανακυκλώστε τα.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το ιδανικό θα ήταν να έχετε κρατήσει την κούτα που το αγοράσατε και να το βάλετε εκεί πριν το φυλάξετε στο πατάρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μεγάλες σακούλες, τυλίγοντάς το πρώτα με ένα παλιό σεντόνι για να αποφύγετε τυχόν φθορές αλλά και συσσώρευση σκόνης.

kestolisma_xristougenniatiou_dentroy_2.jpg

Στεφάνια

Διακοσμητικά στεφάνια και γιρλάντες αποθηκεύονται εύκολα σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.Οι σακούλες είναι επίσης πρακτικές και για να καλύψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε περίπτωση που δεν έχετε κρατήσει την αρχική του συσκευασία.

Μπαταρίες

Είναι πιθανό ορισμένα από τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ( δες Αη Βασίληδες) να έχουν μπαταρίες. Μην ξεχάσετε λοιπόν να τις αφαιρέσετε.

kestolisma-xristougenniatiou-dentroy-1.jpg

Διακοσμητικά σπιτιού

Τα διακοσμητικά σπιτιού μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί, ξεχωριστά από τα στολίδια του δέντρου, σε μια άλλη κούτα έτσι ώστε να μην τα ψάχνετε του χρόνου. Μην ξεχνάτε να να σημειώσετε σε κάθε κούτα το περιεχόμενό της.

Πριν κλείσετε τις κούτες, ελέγξτε με προσοχή όλο το σπίτι μην τυχόν και έχει ξεμείνει κάποιο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

Μόλις αδειάσει ο χώρος, ξεσκονίστε, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα κι αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει χρυσόσκονη μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πράγματα.

Και του χρόνου…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved