Το tip της μαμάς: Πώς θα πλύνεις και θα στεγνώσεις τα μαρούλια για τη σαλάτα

Το καλό πλύσιμο των λαχανικών είναι το Α και το Ω.

Το tip της μαμάς: Πώς θα πλύνεις και θα στεγνώσεις τα μαρούλια για τη σαλάτα
Bigstock

Αυτές τις μέρες οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους στα εορταστικά γεύματα και δεν λείπουν από κανένα τραπέζι. Για να τις φτιάξετε όμως, θα πρέπει να έχετε κάνει και σωστή προετοιμασία για το καλό της υγείας σας.

Το καλό πλύσιμο προστατεύει από μολύνσεις και ασθένειες που οφείλονται κυρίως στα φυτοφάρμακα που έχουν και τα βακτήρια. Μάλιστα σύμφωνα με το CDC αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από το μη καλό πλύσιμο είναι τα παιδιά κάτω των 5 ετών, οι εγκυμονούσες, όσοι είναι άνω των 65 ετών και όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

plisimo-salatas.jpg

Πώς θα πλύνετε τα λαχανικά σας

  • 1ος τρόπος με ξίδι: Καθαρίστε καλά τον νεροχύτη σας. Κλείστε με μια τάπα το σιφόνι και γεμίστε με νερό. Ρίξτε λίγο λευκό ξίδι μέσα και αφήστε τα για 5 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε τα 2-3 φορές και στεγνώστε τα.
  • 2ος τρόπος με σόδα: Ακόμη ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τα λαχανικά σας είναι εκείνος με μαγειρική σόδα. Γεμίστε τον καθαρό σας νεροχύτη (ή μια μεγάλη λεκάνη) και διαλύστε μια κουταλιά της σούπας σόδα. Βυθίστε τα λαχανικά για 15 λεπτά, ξεβγάλτε τα καλά και στεγνώστε τα πριν τα καταναλώσετε.

Πώς θα στεγνώσετε τα λαχανικά σας

Υπάρχουν 2 τρόποι που μπορείτε να στεγνώσετε καλά τα λαχανικά σας.

  • 1ος τρόπος: Βάλτε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, απλώστε τα λαχανικά σας, ρολάρετε την πετσέτα, κρατήστε τις άκρες και κουνήστε την πετσέτα σε κύκλους ώστε να στεγνώσουν τα λαχανικά.
  • 2ος τρόπος: Στραγγιστήρι λαχανικών - Βάλτε τα λαχανικά μέσα και με τον μοχλό-χερούλι που έχει, περιστρέψτε τα μέχρι να στεγνώσουν.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved