Το tip της μαμάς: Πώς τα θαμπά και γεμάτα στίγματα μαχαιροπίρουνα θα γίνουν σαν καινούργια

Τα μαχαιροπίρουνα όπως και τα ποτήρια από τα άλατα του νερού γεμίζουν στίγματα και θαμπώνουν.

Το tip της μαμάς: Πώς τα θαμπά και γεμάτα στίγματα μαχαιροπίρουνα θα γίνουν σαν καινούργια
Bigstock

Τα μαχαιροπίρουνα λόγω της συχνής χρήσης αλλά και με την πάροδο του χρόνου, χάνουν τη λάμψη τους ή αποκτούν στίγματα από τα άλατα του νερού.

Για να καθαρίσουν, δεν αρκεί ένα καλό πλύσιμο στο χέρι. Θα χρειαστεί πιο …δραστική λύση, όπως μαγειρική σόδα, υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή ξίδι.

Μαγειρική σόδα και υγρό σαπούνι πιάτων

Δημιουργήστε μια πάστα σε ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.Υπολογίστε την ποσότητα, ανάλογα με τα μαχαιροπίρουνα που θέλετε να καθαρίσετε. Με το χέρι σας ή με ένα μαλακό πανί τρίψτε απαλά την πάστα στα κουταλομαχαιροποίρουνα. Αν έχετε μαλακή βούρτσα, χρησιμοποιήστε την.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τα μαχαιροπίρουνα σε μια λεκάνη και να απλώσετε την πάστα τρίβοντας και στη συνέχεια ξεπλένοντας καλά.

Portrait Of Young Arab Female Unloading Dishwasher Machine In Kitchen

Λευκό ξίδι

Ακόμη και μετά τον ενδελεχή καθαρισμό με τη μαγειρική σόδα μπορεί να παραμείνουν κάποιοι λεκέδες στα μαχαιροπίρουνά σας. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε αδιάλυτο λευκό ξίδι. Βρέξτε ένα πανάκι μικροϊνών με ξίδι και τρίψτε τα μαχαιροπίρουνα που έχουν στίγματα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μία με δύο φορές.

Ελαιόλαδο

Τέλος,υπάρχει και το ελαιόλαδο που αφαιρεί τα στίγματα από τα μαχαιροπίρουνα. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί πιάτων ( είναι προτιμότερο από το χαρτί κουζίνας) και ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Τρίψτε απαλά τα μαχαιροπίρουνά σας και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα καθαρό πανί.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Είναι σημαντικό να ξεπλένετε καλά τα μαχαιροπίρουνα όταν τα βάζετε για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.Επίσης, φροντίστε να τα σκουπίζετε ακόμα κι αν είναι στεγνά πριν τα βάλετε στη θέση τους για να μη μένουν τα στίγματα από άλατα. Αντικαταστήστε την πετσέτα αν έχει μουσκέψει, με μια καθαρή και στεγνή ώστε να μην αφήνει χνούδι στην επιφάνεια των μαχαιροπίρουνων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved