To tip της μαμάς: Πώς να πλύνετε μια κουβέρτα fleece

Tι να κάνετε για να διατηρήσετε την απαλότητα μιας κουβέρτας fleece (φλις). 

To tip της μαμάς: Πώς να πλύνετε μια κουβέρτα fleece
Bigstock

Οι κουβέρτες fleece είναι ελαφριές, ανθεκτικές και χουχουλιάρικες.

Για να διατηρήσουν την απαλότητα αλλά και τη υφή τους καλό είναι να τις πλένετε σωστά με την κατάλληλη δόση απορρυπαντικού.

Πώς να πλύνετε στο πλυντήριο μια κουβέρτα fleece

Πριν βάλετε στο πλυντήριο την κουβέρτα fleece κοιτάξτε πρώτα την ετικέτα για να δείτε την προτεινόμενη θερμοκρασία.

Προεπεξεργασία λεκέδων

Αν η κουβέρτα έχει λεκέδες χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με βάση το ένζυμο ή απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων για να τους τρίψετε πρώτα με το χέρι. Οι λεκέδες με βάση το λάδι μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από υφάσματα fleece. Σε αυτή την περίπτωση ρίξτε τοπικά το καθαριστικό, τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα και αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά πριν πλύνετε την κουβέρτα.

aporripantidiko-plidirio.jpg

Επιλέξτε την κατάλληλη θερμοκρασία νερού

Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες πλύσης καθώς το καυτό νερό καταστρέφει τις ίνες. Είναι προτιμότερο να πλύνετε δύο φορές αν χρειαστεί την κουβέρτα από το να επιλέξετε έναν κύκλο πλύσης στους 60 βαθμούς. Επίσης, αποφύγετε το μαλακτικό ή χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα από τη συνηθισμένη.

Μην πλένετε τις fleece κουβέρτες με άλλα ρούχα

Καλό είναι να πλένετε τις κουβέρτες fleece μόνες τους κι όχι με πετσέτες, σεντόνια ή βαμβακερά ρούχα. Το fleece συγκεντρώνει το χνούδι από υφάσματα όπως βαμβακερές φανέλες ή υφασμάτινες πετσέτες.

Αποφύγετε το στεγνωτήριο

Κρεμάστε την κουβέρτα σε μια απλώστρα και αφήστε την να στεγνώσει στον ήλιο. Αυτό αποτρέπει τη στατική πρόσφυση και την τριβή διατηρώντας την κουβέρτα απαλή και μαλακή.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved