To tip της μαμάς: Τα λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε τις γλυκοπατάτες

Για να απολαμβάνετε όλα τα οφέλη που έχουν οι γλυκοπατάτες είναι σημαντικό να τις μαγειρεύετε σωστά. 

To tip της μαμάς: Τα λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε τις γλυκοπατάτες
bigstock

Οι γλυκοπατάτες μπορεί να μην έχουν την ίδια κατανάλωση με τις κλασικές πατάτες, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.

Το διαπιστώσει κάποιος από τις δεκάδες συνταγές με γλυκοπατάτες που μπορεί να βρει στο διαδίκτυο.

Άλλωστε, πέρα από την ξεχωριστή γεύση τους, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.

Για να αποκομίσετε όμως όλα τα οφέλη τους καλό είναι να γνωρίζετε ορισμένα λάθη που κάνετε:

Αγοράζετε γλυκοπατάτες με κηλίδες και σημάδια

Καλό είναι να αγοράζετε γλυκοπατάτες με μαλακή φλούδα και καθόλου χτυπήματα. Διαφορετικά θα πρέπει να τις καταναλώσετε άμεσα κι επίσης να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμά τους.

Αποθηκεύετε τις γλυκοπατάτες στο ψυγείο

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με τις γλυκοπατάτες είναι να τις βάλετε στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία αλλάζει τη δομή των κυττάρων της πατάτας και την κάνει πιο σκληρή.

Δεν τις πλένετε πριν τις καθαρίσετε

Οι γλυκοπατάτες αναπτύσσονται στο έδαφος οπότε αν δεν τις πλύνετε σχολαστικά υπάρχει πιθανότητα χώμα και βρωμιά να καταλήξει στην κατσαρόλα σας.

Αφαιρείτε τις φλούδες

Οι φλούδες της γλυκοπατάτας είναι ιδιαίτερα θρεπτικές οπότε μπορείτε να τις τρώτε κανονικά. Επίσης, η φλούδα βοηθά να παραμείνει το εσωτερικό μαλακό και ζουμερό καθώς ψήνεται.

Αποθηκεύετε τις κομμένες γλυκοπατάτες χωρίς νερό

Το να κόβετε τις γλυκοπατάτες εκ των προτέρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσετε το γεύμα σας αλλά στεγνώνουν πολύ γρήγορα μετά την κοπή τους. Φροντίστε λοιπόν να τις αποθηκεύετε στο ψυγείο αφού προηγουμένως τις έχετε βάλει σε μπολ με κρύο νερό.

Τις ψήνετε χωρίς να τρυπάτε τη φλούδα

Κανείς δεν θέλει να συμβεί μια… έκρηξη πατάτας στο φούρνο. Κάνοντας με το πιρούνι μικρές τρύπες στη φλούδα είναι ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσει ο ατμός να βγει.

Δεν ελέγχετε εάν όντως έχουν ψηθεί

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια κακοψημένη γλυκοπατάτα. Αντί να είναι τρυφερή και υγρή, θα είναι σκληρή και τραγανή. Δεδομένου ότι κάθε γλυκοπατάτα ποικίλλει σε μέγεθος και πάχος, είναι πιθανόν να χρειάζεται περισσότερα από 45 λεπτά για να ψηθεί. Ελέγξτε λοιπόν μόνοι σας τρυπώντας την πατάτα με ένα πιρούνι. Αν μπει εύκολα, είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Τόσο απλά.

Με πληροφορίες από το tasteofhome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved