Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία

Οι καλύτερες μέθοδοι για τον καθαρισμό της ταπετσαρίας σε τέσσερα εύκολα βήματα.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε την ταπετσαρία
Κάθε τύπος ταπετσαρίας πρέπει να ξεσκονίζεται κάθε μήνα. Bigstock

Η ταπετσαρία πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για την απομάκρυνση της σκόνης, της βρωμιάς ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι.

Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 15 λεπτά έως 1 ώρα για ένα υπνοδωμάτιο κανονικού μεγέθους, χρησιμοποιώντας είδη καθαρισμού που έχετε στο σπίτι.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τον τύπο της ταπετσαρίας που έχετε, θα πρέπει να δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο αν μπορεί να καθαριστεί. Ανακατέψτε μια ή δύο σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του διαλύματος σε μια κρυφή περιοχή της ταπετσαρίας. Εάν το νερό μουλιάσει ή το χρώμα αρχίζει να αλλάζει, μην επιχειρήσετε να κάνετε γενικό καθαρισμό ή να χρησιμοποιήσετε διαλύματα με βάση το νερό.

lekes-lefkos-toixos.jpg

Τέσσερα βήματα καθαρισμού της ταπετσαρίας

Αφαιρέστε την επιφανειακή σκόνη

Κάθε τύπος ταπετσαρίας πρέπει να ξεσκονίζεται κάθε μήνα με ξεσκονόπανο μικροϊνών ή να σκουπίζεται με το εξάρτημα βούρτσας ταπετσαρίας για να αφαιρέσετε τους ιστούς αράχνης και κάθε είδος σκόνης. Ξεκινήστε από την κορυφή του τοίχου και συνεχίστε προς τα κάτω με μεγάλες κινήσεις.

Ανακατέψτε το διάλυμα καθαρισμού

Αναμίξτε δύο κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων με ζεστό νερό σε έναν κουβά για να καθαρίσετε την ταπετσαρία βινυλίου και υαλοβάμβακα που πλένεται. Είναι σημαντικό να ανακατέψετε καλά ώστε να διαλυθεί το απορρυπαντικό πιάτων.

Σκουπίστε τους τοίχους

Βουτήξτε ένα μαλακό σφουγγάρι στο διάλυμα καθαρισμού και στύψτε το καλά. Ξεκινήστε από την κορυφή του τοίχου με φορά προς τα κάτω. Προσπαθήστε να μη τρίβετε υπερβολικά την ταπετσαρία ή πολύ έντονα. Αφήστε την να στεγνώσει φυσικά ή χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να τη σκουπίσετε.

Αφαιρέστε τους λεκέδες

Χρησιμοποιήστε μια γόμα για να τρίψετε απαλά τις γρατζουνιές και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους ταπετσαρίας. Χρησιμοποιήστε μια κουκκίδα υγρού πιάτων σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να σκουπίσετε τις μουτζούρες σε ταπετσαρία βινυλίου και fiberglass. Ξεπλύνετε την περιοχή με ένα καθαρό σφουγγάρι.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved