To tip της μαμάς: Ανακαλύψτε τις πρακτικές χρήσεις της χαρτοταινίας

Η χαρτοταινία δεν είναι πρακτική μόνο στο βάψιμο του σπιτιού. 

To tip της μαμάς:  Ανακαλύψτε τις πρακτικές χρήσεις της χαρτοταινίας
Bigstock

Η χαρτοταινία χρησιμοποιείται συνήθως στο βάψιμο των τοίχων ή άλλων επιφανειών καθώς οριοθετεί με ακρίβεια τα σημεία που θέλετε.

Ωστόσο, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη στην καθημερινότητά σας και με άλλους τρόπους. Ας δούμε μερικές από τις χρήσεις της:

Ετικέτες

Αν έχετε ξεμείνει από ετικέτες, η χαρτοταινία είναι μια έξυπνη επιλογή. Ενδείκνυται για βάζα, μεταλλικά κουτιά ακόμα και για χάρτινες συσκευασίες παπουτσιών. Γράψτε στην χαρτοταινία με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο τι περιέχει η κάθε συσκευασία και κολλήστε την σε εμφανές σημείο.

Καλώδια

Είναι βέβαιο ότι κάθε τρεις και λίγο αναζητάτε τα καλώδια φορτιστών του κινητού σας τηλεφώνου, του τάμπλετ, του φορητού υπολογιστή. Για να μη χάνετε πολύτιμο χρόνο, τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτοταινίας σε κάθε καλώδιο γράφοντας σε τι αντιστοιχεί: pc, κινητό, κ.ο.κ.

Διακοσμητικά

Κι όμως, οι χαρτοταινίες, κολλημένες σωστά μπορούν να αποτελέσουν πλαίσιο κορνίζας για τη ζωγραφιά του παιδιού σας. Μάλιστα μπορείτε να τη χρωματίσετε ή να κάνετε ένα κολάζ στον τοίχο. Κι να το βαρεθείτε απλά ξεκολλάτε τις χαρτοταινίες!

Σημειώσεις

Η χαρτοταινία μπορεί να αντικαταστήσει τα post –it. Γράψτε τα ψώνια της εβδομάδας και κολλήστε το κομμάτι χαρτοταινίας στη πόρτα του ψυγείου. Μπορείτε επίσης να αφήσετε γραπτό μήνυμα στο παιδί σας ή στον εαυτό σας ως υπενθύμιση.

Χνούδι

Αν τα ρούχα έχουν χνούδι, κομμάτια χαρτιού ακόμα και τρίχες, η χαρτοταινία μπορεί να τα αφαιρέσει.

Αυτοσχέδια παιχνίδια

Πόσες φορές το παιδί σας βαριέται να παίζει με τα παιχνίδια του. Ε, λοιπόν η χαρτοταινία είναι μια καλή επιλογή για αυτοσχέδιο παιχνίδι. Φτιάξτε στο πάτωμα μια πίστα αγώνων ή το περίγραμμα για το κουτσό. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να γράψει την αλφαβήτα και να σχηματίσει λέξεις ή να γράψει τα νούμερα και να τα βάλει στησωστή σειρά.

Με πληροφορίες από το katieleamon.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved