To tip της μαμάς: Πώς να απολυμάνετε το σφουγγάρι σώματος

Αν δεν αντικαθιστάτε συχνά το σφουγγάρι σώματος, θα πρέπει να το απολυμαίνετε

To tip της μαμάς: Πώς να απολυμάνετε το σφουγγάρι σώματος
Τρόποι για να απολυμάνετε σωστά το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε στο ντουζ. Bigstock

Χρησιμοποιείτε καθημερινά το σφουγγάρι σώματος όμως πόσο συχνά το αντικαθιστάτε ή το απολυμαίνετε;

Τα σφουγγάρια λόγω της υγρασίας και της συχνής χρήσης συγκεντρώνουν αρκετά νεκρά κύτταρα αλλά και βακτήρια. Επίσης, μπορεί να μυρίζει. Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς να καθαρίσετε τα σφουγγάρια του μπάνιου

Η καλύτερη πρακτική για τη φροντίδα ενός σφουγγαριού μπάνιου είναι να το στύβετε και να το αφήνετε να στεγνώσει καλά μετά από κάθε χρήση.

Φροντίστε να κρατάτε το σφουγγάρι σας σε στεγνό μέρος κι όχι δίπλα στη ντουζιέρα.

Όταν καθαρίζετε τα σφουγγάρια του μπάνιου, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα από πάνω και αφήστε τη να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο ζεστό νερό, κάντε απαλό μασάζ στο σφουγγάρι με τα χέρια σας ώστε η μαγειρική σόδα να διεισδύσει παντού. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το καλά και στεγνώστε το σφουγγάρι πριν το επανατοποθετήσετε σε στεγνό μέρος.

bf10136e-sfouggari.jpg

Ξίδι

Φυσικά έχετε και την εναλλακτική με το ξίδι. Σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε ξίδι και αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει για μία και πλέον ώρα. Στη συνέχεια το ξεπλένετε και το αφήνετε να στεγνώσει.

Πότε πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι σώματος;

Οι ειδικοί συνιστούν να αντικαθιστάτε το σφουγγάρι σώματος κάθε δύο μήνες. Φυσικά αν μυρίζει ή δεν καθαρίζει παρά την απολύμανση, αντικαταστήστε το άμεσα.

Με πληροφορίες από το bathrooms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved