Το tip της μαμάς: Τα τρία συχνά λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε

Είτε από άγνοια  είτε από συνήθεια, οι περισσότεροι κάνουν αυτά τα λάθη.

Το tip της μαμάς: Τα τρία συχνά λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε
Ανεξάρτητα από τα φαγητά που μαγειρεύετε είναι πιθανόνα να κάνετε ορισμένα λάθη. Bigstock

Το μαγείρεμα είναι για τους περισσότερους αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.

Και παρότι δεν είναι πάντα ευχάριστη ως διαδικασία, ειδικά όταν εργάζεστε πολλές ώρες και επιστρέφοντας πρέπει να σκεφτείτε τι να μαγειρέψετε, το κάνετε με ή χωρίς κέφι.

Ανεξάρτητα δε από τη λίστα φαγητών που μαγειρεύτε, είναι πιθανόν να κάνετε ορισμένα λάθη, όπως αυτά τα τρία που θεωρούνται τα πιο συχνά:

Ανακατεύετε πολύ συχνά το φαγητό

Είτε μαγειρεύετε στο τηγάνι είτε στην κατσαρόλα, έχετε τη συνήθεια να ανακατεύετε συνεχώς το φαγητό για να μην κολλήσει. Όμως, το διαρκές ανακάτεμα μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του φαγητού ή να διαλύσει τα συστατικά. Μπορείτε λοιπόν να κουνάτε ελαφρά το φαγητό και να το ανακατεύετε όταν πραγματικά πρέπει.

ti-na-mageirepso-simera-(5).jpg

Γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι ή την κατσαρόλα

Όλα τα τρόφιμα περιέχουν νερό που εξατμίζεται κατά το μαγείρεμα. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει χώρος στο μαγειρικό σκεύος προκειμένου το φαγητό να διατηρεί τη γεύση του και να εξατμίζεται ο ατμός. Αντίστοιχα, όταν τηγανίζετε, για να πάρει χρώμα το κρέας ή τα λαχανικά, θα πρέπει να μην είναι ασφυκτικά γεμάτο το τηγάνι.

Βάζετε το ελαιόλαδο από την αρχή

Το ελαιόλαδο διατηρεί τη διατροφική του αξία όταν το μαγειρεύετε σωστά και στις κατάλληλες θερμοκρασίες.

Όταν λοιπόν θερμαίνεται, η ποιότητά του μειώνεται πολύ καθώς κάθε είδους μαγείρεμα καταστρέφει τις φαινολικές ενώσεις. Για να αποφευχθεί αυτό, προσθέστε λίγο λάδι στην αρχή, στο σοτάρισμα, και το υπόλοιπο είτε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος είτε - ιδανικά- όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Με πληροφορίες από το delish.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved